View Single Post
Eski 15-10-2021, 15:24   #286
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Bu yıl bende sıfır çektim. Ne ürün ne tohum. Yandı, kavruldu hepsi. Günlük sulamaya geçtim yine de olmadı. 50 kök mısırdan bir koçan alamadım. Domatesler de öyle.
Biz bir şekilde ayakta kalsak da üretici olanlar nasıl yapacak ? İklim sürprizleri sürerse işler daha karmaşık olacak.
Bir bütünün parçaları olmaları durumunda, yaşam döngüleri birbirini dolayımlayacak zaten. İç içe olmasak da. Bir virüsün dünyadaki yaşamı değiştirdiği gibi.
Yine de keyif verenleri gözden kaçırmamakta, umudu sürdürmekte yarar var.

Nasrettin Hoca eşeğinin çok yediğine kanaat getirmiş. Her gün yemini biraz biraz azaltmış. Azalta azalta sonunda hiç yem vermemeye başlamış. Bir kaç gün sonra eşek nalları dikmiş.

Hoca "Tam yemeden yaşamaya alışacaktı ki vadesi yetti." demiş.

Allah Allah neden acaba!


Yahu koskoca Marmara denizi öldü, okyanuslarda plastik kıtaları oluşuyor... Saysam, sayfalarca sayabileceğim ekolojik çöküntüler oluşuyor, hala daha çok üretelim, daha çok tüketelim derdindeyiz.

Neymiş? Filanca ülkede elektrik ucuz olduğundan, o ülkede kripto para üretimine yatırım yapacaklarmış. Ürettiğimiz coinleri konserve yapın da Mars'a gidince ısıtır yersiniz.

Falanca sektörün ekosistemi, filanca endüstrinin ekosistemi diyorlar sağda solda. İnanın bana küfür gibi geliyor.

Son on yılda giysi olarak iki tane pantolon, birkaç takım iç çamaşırı 8-10 tane çorap aldım. (Tekstil ekosistemlerinden özür diliyorum.)Dolabımdakilere bakıyorum 250 yaşına kadar ufak tefek takviyelerle giyim sıkıntısı çekmem. Üstelik ben eskiden de giyime pek düşkün değildim.

İnanın bahçede türlü sebeplerden bir yerleri kazıyorum. Hemen her defasında homosapiens döneminden kalma buluntular çıkıyor. Bez parçası, pastan zor tanınan bıçak, konserve kutusu, ilaç kabı plastik şişe vs.

İyisi mi ben çıkıp biraz temiz hava alayım. (Hala varken fırsatı değerlendirmek lazım.)

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön