Konu: feyzi_48
View Single Post
Eski 11-10-2021, 13:36   #4
feyzi_48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 441
Pirinç Acı Biber

Name:  IMG_20211009_140517.jpg
Views: 433
Size:  52.5 KB

Name:  IMG_20211009_142414.jpg
Views: 437
Size:  29.3 KB

Name:  pirinç biber.jpg
Views: 445
Size:  24.3 KB

Bitki türü: Meyve
• Bitki ömrü: Bir yıllık
• Tohum Türü: Acı biber
• Tohum çeşit adı: Pirinç Acı Biber
• Tohum kaç yıldır sizdedir : Kahramanmaraşlı arkadaşımdan gelen tohum
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: (Kahramanmaraş-Merkez)
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Arkadaşımın ailesi uzun yıllardır eker, diker ve hasat edermiş
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Önlem alamadım
• Tohumu ilk paylaşan:
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Zehir kullanmadım. Ev yapımı; Su, Acı biber ve çiçek yağ solüsyonu
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2021 Ekim
• Bitki tipi ve gelişim durumu: verimli bir tür.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta ve orta üst acı sayılabilir.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mart başı viyollere ekilmeli.
2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) : herhangi bir yönteme gerek yok.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Tohum ilk ekildiğinde susuz bırakılmamalı, normal gübreleme yeterli.
4. İklim gereksinimleri: Türkiyenin heryerinde yetişebilir.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kızaran biberlerin tohumları alınır

En fazla 7 kişiye kadar tohum verilebilir.


Düzenleyen feyzi_48 : 12-10-2021 saat 07:18 Neden: Bilgi
feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön