View Single Post
Eski 09-10-2021, 13:11   #3
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Cucamelon

Name:  Cucamelon.jpg
Views: 569
Size:  68.5 KB

Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:Çok yıllık
Tohum Türü:Kabakgiller
Tohum çeşit adı: Meksika Salatalığı - Mexican Sour Gherkin - Cucamelon, Melothria scabra
Tohum kaç yıldır sizdedir: İki yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İstanbul
Tohumun kökeni: 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği-Sn.bahcedenn
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yetiştiği yerde aynı aileden başka bir bitki yoktu. İzolasyona gerek görülmedi.
Tohumu ilk paylaşan: 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sn. kader_bpkp
Kullanılan gübreler: -
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu:Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır da. Aynı bitki üzerinde bulunan erkek ve dişi çiçekler ile kendi kendine tozlanır. (Sn. bahcedenn'den alıntıdır.)

Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bildiğiniz minyatür bir karpuz görünümünde olup tadı ise üzerine limon sıkılmış salatalık gibidir. Atıştırmalık olarak, turşu olarak ya da salataların içerisine doğrayarak tüketebilirsiniz. Turşusunu çok beğendik. Biraz çekirdekliler ve turşu halinde oldukça belirginler. Çekirdekler kütür kütür ağzınızda patlıyorlar. Buna rağmen denemeye değer. (Sn. bahcedenn'den ALINTIDIR.)
Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında iç mekanda viyollere ekilerek fide yapılır. Dış mekanda İlkbahar geç donlarının geçmesi beklenmelidir.
2.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama*vb.): Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Suyu sever.

4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar. Sonrasında bitkinin yeşil kısmı ölür. Bitkinin toprak altındaki kısmını donlardan korursanız ertesi yıl tekrardan sürgün vererek büyüyecektir.

5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz.

Bu tohumun paylaşımı 10 kişi ile sınırlıdır.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön