View Single Post
Eski 01-10-2021, 16:25   #21
içli köfte
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-10-2021
Şehir: Diyarbekir
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bitki hobi Mesajı Göster
Konyada az sayıda olsa defne ağacı yetiştiren var olduğunu duydum, ancak bizzat gidip görmedim, belki ova olduğundan bina aralarında korunduğu için hayatta kalıyor olabilirler, ancak maraş andırın taraflarında yüksek rakım kar yağışı ve don olayı görülen beldelerde en iyi defne ağaçları var olduğu bilinen gerçektir.

Dikim yaptığınız yer çok az güneş görüyor olsa gerek, o çevrede aynı konumda olan size yakın komşu bina aralarına göz atın, eğer oralarda ağaç yetişiyorsa sorun güneş kaynaklı değildir.

Ancak taban fotoğrafına bakılırsa az bir miktar toprak var gibi, çevresi beton, ağaç kökleri besin ihtiyacını karşılayacak kadar toprak ve kök potansiyeline sahip değilse; lisanslı kaliteli toprak düzenleyiciler kullanılabilir.

Reklam mahiyeti ile yazmak istemiyorum, ancak Altech ürünleri ağaçlarınıza start vermede yardımcı olabilir; kök gelişimi, iklime dayalı stres durumlarını tolere etmede destek sağlayabilir.

Adaptasyonda ilk yıl bitkinin kışı atlatabilmesi için ilk büyük engeldir, sahiden kökler derine giderse bitkileriniz kurtulur diye tahmin ediyorum.

Altech ürünleri çok pahalı en son hatırladığım kadarı ile döviz üzerinden satışı yapılıyordu, yetkili bayiler dışında temini imkansızdı bir aralar şimdi nasıl bilmiyorum.

Bir deneyin, eğer fidanlar daha ucuz ise şayet şubat ortası tekrar defne ağacı dikebilirsiniz daha az maliyetli olacaktır.

Altech olarak size önereceğim takviyeler şunlar:
https://www.alltech.com/tr-tr/soil-setr
https://www.alltech.com/tr-tr/crop-setr
https://www.alltech.com/tr-tr/isr-2000r

Ama bu muhtemelen sorununuzu çözecektir, yinede bir tavsiye olduğunu mesulüyet kabul etmeyeceğimi belirtmeliyim, bana kalırsa 4 ağaç için değer mi, bence değmez. Eğer sizin için önemli değilse, sadece nitelikli hümik asit ve makul oranda NPK takviyesi işinizi görecektir.

Ayrıca toprak analizi yaptırın, onu da yaptıramıyorsanız yapraktan besin ve mineral tayini tespit ettirmeniz size yol gösterecektir. Ama 4 ağacada aynı bakımları uygulamışsınız, azot yahut demir noksanlığı desem onada benzemiyor, öyle olsa diğer ağaçlarda sararır ve çalılaşır idi... Muhtemelen kök çürümesi emaresi olabilir, genelde, lağım ve bina aralarında taban suyu yahut kaçaklar bu tür şeylere neden olabiliyor.
Kök çürüklüğü ile azot eksikliği arasında kaldım, yaşlı yapraklar sararmış, çalılaşma var, azot eksikliği gibi sanki.

Altech iyi ürünler, ancak sihirli deynek değildir, insanlara kesin vaatler vermeyin. Biyolojik ve tamamen organik ona bişey diyemem ama mucize beklerseniz hayal kırıklığı olur.

Yaprak analizi yaptırmak çok mu zor? Yapraktan azot uygulamak çok mu zor? Buradan medet umarak sadece ağaçlarınızın ölmesini hızlandırıyorsunuz...

içli köfte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön