View Single Post
Eski 23-09-2021, 10:28   #1146
baran seker
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Adana
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın baran şeker, çimlerinizde rahatsızlık mı var?
Yukarıdaki mesajınızı okuyunca böyle düşündüm, öyle ise tuttuğunuz yol doğru.
Eğer hastalık mevcut ise önce bu hastalığı tamamı ile bertaraf etmelisiniz daha sonra çimi besleyici gübre ve mineraller vermeniz doğru olur.
Hastalık giderilene kadar da sulamayı azaltmanız gerekir ve sulama işi sabahın erken saatlerinde yapılmalıdır, hasta çim geceyi kuru toprakta geçirmelidir.

Çim boylarını uzun tutarsanız kök kısmı güneş almadığında diplerde sararma olur o yüzden çim boyunu uzun tutmayın bir de çimi tohumdan ektiyseniz ve ekeli bir iki seneyi geçtiyse senede bir defa da olsa havalandırma yapın yani aeratör çekin. Bu çim köklerini havalandırmadır. Çimin dip kısmında kalan kalıntılar ve dipte bulunan diğer otlar köklerin oksijen ve verilen besinleri daha az almasını sağladığından temizlenme ihtiyacı gerektirir. Bu işlemin bahar sonlarında yapılması daha doğru olur. Havalandırma yapacağınız zaman bir iki gün önce çimi sulayın sonra havalandırma yapın yumuşak toprakta daha rahat çekersiniz aeratörü.
Güler Hanım,
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Çimleri rulo olarak 3 ay önce serdirdim.Sulamayı dediğiniz gibi gün doğmadan hemen önce yaptırıyorum,az güneş alan kısımları da bir dolu bir boş suluyorum.Toprağı kontrol edip geceye nemli girmemesini sağlıyorum.
Aeratör edinmeyi planlıyorum,şimdilik çim tırmığı ile ölü çimleri ara ara topluyordum.Profesyonel destek alamadığım için okuyarak öğrenmeye çalışıyorum.Keşke Adana çevresinde bu hizmeti alabileceğim yetkinlikte kişiler&firmalar bulabilsem.
Sizlere müsadenizle 2 sorum olacak;
1-)Eklediğim resimdeki kurt çim zararlısı mıdır?Yoksa toprağın içinde yaşayan zararsız bir kurt mudur?
2-)Tesviye sorunları sebebiyle serilen ruloların (seyrek de olsa) bazı kısımları ölü gibi(tümsek alanlarda topragı tutamadığı için).O kısımları topraktan uzaklaştırıp,çimin oraya yayılmasını mı sağlamalıyım,yoksa bu işlemi kış sonrasında mı yapmalıyım.Uzaklaştırmam gerekecekse oralara ince kum mu eklemem gerekir.
P.S: Çimserden TIFWAY 419 rulo çimi uyguladık.

Eklenen Resimler
 
baran seker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön