View Single Post
Eski 16-09-2021, 23:22   #1
Murat Uysal
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Köye Dönüş

Selamlar sevgili arkadaşlarım.
Köyüme geri dönmeye karar verdim. Bu sebeple ilk iş olarak Köyüme İkametgahımı aldım. Karabük Merkez de Matematik öğretmeni olarak görev yapıyorum. Safranboluda oturuyorum. Yalnız köyüm Oturduğum yere sadece 20km mesafede.
İnanırmısınız yıllardır gitmiyordum. Şimdi her gün gitmek istiyorum. Ama çok sorunlar var. Tek tek çözeceğim. Ve hepsini sizinle paylaşmak sırlarımı dökmek herşeyi resmetmek videolar çekerek anlatmak istiyorum. Bakalım bizi nasıl bir macera bekliyor.
Babam rahmetli olduktan sonra köyümüzde epeyce arazi olduğunu öğrendim. Yalnız sadece babama ait değildi. Hatta hatta dedemin dedesinin üzerinde duruyorlar ve kimse bugüne kadar gidipte tapuda intikallerini yapmamış.
ilk iş geçmiş büyüklerimin tamamının mirasçılık belgelerini almak için Sulh hukuk mahkemesine başvurdum. Bir kısmı 1 ay (çok karışık gibi bir sürede elime geçti. Bir kısmının ise davası devam ediyor.
Araştırmalarıma devam ettim. Arazilerin bir kısmını tespit ettim. Bildiğiniz balta girmemiş orman gibi olmuşlar. Çalılık bir arazi haline gelmiş. Ama güzel tarafı 30 yıldır ekilip biçilmemiş. Tamamen organik.. )
Bir kısım arazi Orman tarafından kamulaştırmasız el atılmış vs.

İşte ben ve ailem artık köyümüze dönüyoruz. Ekeceğiz, Biçeceğiz katma değere dönüştüreceğiz. Niyetimiz bu atıl ve bakir topraklarda Organik Tarım Sertifikalı Tıbbi Aromatik Bitkiler (Mavi Yemiş, Aronya, Hünnap, Alıç, Kuşburnu, Böğürtlen, Ahududu, Kızılcık, Mürver, Lavanta, Altınotu) üzerine çalışmalar yapmak. Belki ileride arıcılık yapmak. Belki de hayvancılık yapmak.
Olur mu olur belki de Kır Turizmi ileride. Safranbolu dediğin yer iki adımlık mesafede )

Lütfen Bize gaz verin. Çok hevesliyiz. İnşallah hevesimiz kursağımızda kalmaz. Yıllar alacak bir çalışma. Her anı fotoğraflıyacağım. Resmedeceğim.
Bizi yalnız bırakmayın DOSTLAR... Maddi değil. Psikolojik desteğe ihtiyacımız var...

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön