View Single Post
Eski 14-09-2021, 14:17   #3
kızıl-çam
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-10-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 99
İlk paylaşımımı hobi bahçemin Mart ayından bugüne olan serüvenini anlatmaya ayıracağım...
Mart ve Nisan aylarında alanın 5-6 metrekarelik kısmını izin alıp belledim, sonra da bakla ve bezelye tohumları ektim. Ektiğim bu tohumlar bilinçsiz belediye işçileri tarafından biçilmelerine rağmen son derece tatmin edici düzeyde gelişim gösterdi. Ev bahçesine ektiğim bakla ve bezelyeleri de hesaba katarak 2-3 defa az miktarda yemek çıktı ve biraz da buzdolabına atıldı

Yazın gelmesiyle serin havayı seven bakla ve bezelyeler kurudu. Bunları kaldırdıktan sonra toprağı güzelce havalandırdım ve tarla alanını şimdiki hali olan 32 metrekareye çıkarttım. Bellediğim toprağa yanmış hayvan gübresi, kompost ve kükürt ekleyerek enginar, domates, biber, patlıcan fideleri ve pazı tohumlarını toprakla buluşturdum.

Bir süre tatile gitsem de sağolsun yandaki binadakiler ve de komşum Emel Hanım hobi bahçemle ilgilendi ve bitkiler sağlıklı bir biçimde bugüne geldi.

8 Ağustos günü ise Çubuk'ta bir üreticiden aldığım lahana, brokoli ve pırasa fidelerini, 30 Ağustos günü ıspanak, roka ve tere tohumlarımı, 13 Eylül günü ise marul fidelerimi toprakla buluşturdum. Patlıcanlar 2 ay sürede hiç büyümediği için sökmek zorunda kaldım ve yerlerine başka bitkiler diktim, yerlerine diktiklerim patlıcanlardan daha sağlıklı gelişme gösteriyor. İyi gelişmediği için ve de şahsen patlıcanı çok sevmediğim için patlıcan ekmemeye karar verdim.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen kızıl-çam : 14-09-2021 saat 14:24 Neden: Ekleme
kızıl-çam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön