View Single Post
Eski 04-09-2021, 09:33   #106
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Biraz geç oldu ama Sayın TCM herkes aynı şeyi söylüyor. "Çayın asıl tadını şimdi alman lazım" ya da "Biraz zaman geçsin, görecekmişsin çay değil şerbet içiyormuşsun."
Şekeri bırakalı 1(bir) yıl oldu. Çayı da bırakmak üzereyim(Zevk almadığım için). Sigaradan sonra hayattaki en büyük ikinci zevkimi de kaybettim.
Çayı da şekeri de bırakmıyorum. Bırakmayacağım işte ! Başlarım şeker düşmanlığına.
Yok efendim sağlıklı yaşamak için şunları bunları yapmalıymışım. İyi, hoş da uzun yaşamak için yaşamak istemiyorum ki. Zevk aldığım şeyleri de yapmak istiyorum. Bu vücut denen nesnenin hiç mi toleransı yok ? Benimki toleranslı. 17 yaşından bugüne (63) şekerli çay içerim. (Hafif tatlı) Su gereksinimimi de çayla karşılarım. Rakı içmiyorsam su içtiğim pek görülmez. (yemek sofrasında su bulundurmam. O derece) Çay su sayılmadığı için susuzluktan öldüm mü ben ?
Haftada 4-5 gün bisiklet sürerim üstelik. 25-30 km bisiklet üstüne çay gibi keyifli bir içecek bilmiyorum. Yolda da susuzluğumu termostaki çayla gideririm. Önlemler bir yere kadar. Bu tür önleyici önlemlere gelince kulak asmam.
Avcı toplayıcı topluluklar nereden enerji sağlayabilirdi ?
Karbonhidrat kaynağı olarak buğdayı bile bilmiyorlardı. Topladıkları meyvelerdeki şeker olmazsa ölürler. Yani bedenimiz o günlerden beri şeker yakmayı bilir. Benim çocukluğum pilav ve hoşaf yiyerek geçti. Karbonhidrat üstü şeker demek. Hala ölmedik ama. Arkadaşlarım da yaşıyor.
Sorun gıda endüstrisini desteklemeye çalışan "endüstriyel bilim" anlayışı. Her hazır gıdaya şeker veya türevi, tuz, tatlandırıcı vb eklentilerle dengeli beslenme bozuluyor. Aradan bir şeyi çekip suçlu bu deyince de sistem sürüyor. Yeni ürünler ortaya çıkıyor.
Şekeri kanserli hücreye verirsen hücredeki kanser coşuyor. (Çalışmanın bilimselliğine karşı çıkmıyorum.) Kanserli hasta kötüleşince hastaya serumu niye veriyorlar ? (Serumdaki şeker ne olacak ? ) Beden karmaşık işlemlerle ayakta kalıyor. Hücreye bakıp beden hakkında karar verilemiyor.
Uzatmayayım. Önlem iyidir. Önleyici önlemlere gelince aynı fikirde değilim.
V A Z G E Ç M E M .

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön