View Single Post
Eski 03-09-2021, 17:20   #1
mahon67
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 870
mahon67'nin atalık tohumları

Yaklaşık 16-17 yıldır haşır neşir olduğum geleneksel (atalık) tohum hobim 2007'de yurtdışı atalık tohum satan (atalık tohum; heirloom seed) sitelerinden tohum temin edip üretmemle başladı. O tarihten sonra Kanada, İspanya, ABD, Avustralya, Almanya, İngiltere' deki bazı sitelerden çeşitli atalık tohumlar elde edip, adaptasyon sağlayan tohumları üretip çoğaltmaya devam ettim. Son birkaç yıldır da yerel kaynaklı özellikle fasulye ve domates türlerini çeşitli köy pazarlarından, direkt üreticilerden ve takas yapan bazı arkadaşlardan temin edip çoğalttım. Amacım bu atalık tohumları ağaçlar.net aracılığı ile Türkiye'nin her köşesindeki meraklılarıyla buluşturmak, hibrit olmayan yıllarca tekrar tekrar tohum alıp üretilebilecek tohumların nesilden nesile aktarılmasına yardımcı olmak

Tohumlar özenle kurutulduktan sonra, kilitli poşet, mini kavanoz ve ped şişe gibi saklama kablarında buzdolabında saklanmaktadır. Tohumların buzdolabında saklanması tohumun canlılık süresini 1,5 - 2 kat artırmaktadır. (Örneğin domates tohumu dış ortamda 3 yıl canlılık süresini korurken buzdolabında bu süre 5 yıla çıkıyor.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen mahon67 : 19-04-2024 saat 18:31
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön