View Single Post
Eski 02-09-2021, 14:43   #9
incirli
Ağaç Dostu
 
incirli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2013
Şehir: İzmir /Ankara
Mesajlar: 645
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Herhangi bir kıyma makinası salça için kullanılabilir. Eğer 50-100 kg biber kullanarak salça yapacaksanız elektrikli seçmenizi öneririm.
Yeterli güneş varsa salçayı kaynatmadan da kurutabilirsiniz. Tadı farklı olur.
Biber salçasını küflenmeyecek duruma getirmek için macun kıvamına kadar kurutmak gerekir. Bunu kaynatarak yapamazsınız. Güneşte kurutmak gerekir. (Kaynatılmış tadını seviyorsanız, kaynattıktan sonra kurutabilirsiniz.)
11-12 kg biberden 1 kg salça çıkıyor. (Birkaç yıl öncesine kadar 8 kg dan 1 kg elde ediyordum. Biberler değişti.) Kabuğu soyulmaksızın. (Mersin de böyle yapılıyor.)
Buzdolabında 2 yıl hiç küf görmeden kullanıyorum.
merhaba
ankarada hava iyice soğudu
fakat domatesler,biberler daha yeni kızardı
güneşte yapmaları zor

incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön