View Single Post
Eski 28-08-2021, 13:29   #102
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben de diyorum bütün gece bahçede tıkırtılar kesilmedi, kim bu dolaşan gece gece...

Derlediklerinizi şöyle bir okuyunca, kızdım kendime, hiç dedim bitkileri kendi haline bırakmamışım, tık demişler kükürt, gık demişler kül, yağmuru bile yağacağına pişman etmişim.

Şuna inanıyorum hep; milyarca yıldır doğa-yaradan bir yoluna koymuş işleri ve tıkır tıkır işlemiş her şey. Ama insanoğlu elinin değdiği, gözünün gördüğü, sesinin gittiği canlı-cansız her şeyi katletmiş doğduğundan beri. Ve bu aç gözlülüğü de artarak devam ederek dünyanın sonunu getirecek gibi duruyor. Bu sebeple insanoğlu ne olursa olsun işleyen süreçlere müdahil olmamalı. Bahçede de durum aynı; en güzeli hiç bir müdahaleye yer olmadan sadece kompost ile yapılmalı her şey. Duruma göre mümkün olduğunca doğal mücadele edilmeli. Tabi bunu derken kimi sanal alemde yapıldığı gibi; hiç gübre atmayın, hiç ilaç vermeyin, bunların ismini bile söylemeyin, söyleyenleri de çarmıha gerin denmemeli.

'Koruma amaçlı, sıcaklar artınca, domatese sistemik mantar ilacı verilebilir' e cevap yazayım dedim amma uzattım konuyu. Herkes kendi bahçesinin dinamiklerine göre davranmalı sonuçta...

@ halcur, bahçemi ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. İmkan olmalı bahçelerimizde çay-kahve eşliğinde sohbetlere devam etmeli di mi...
Sayın TCM, teşekkür ederim. Renkli üslubunuzla yazdıklarınızı yine zevkle okudum. Şekeri bıraktığımdan beri çay zevk vermiyor ama kahve güzel olurdu. Adana'ya yolunuz düşerse ellerimle ikram etmekten mutlu olurum.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön