Bunlar sulanan çim alanın köşesinde, çimlerle beraber mecburen her sabah sulanıyor.
Ortanca çok su ister dendiği için sulamada bir eksiklik olmadığını göstermek için bunun fotosunu koydum aslında

.
Bahçenin diğer taraflarında sabah güneşi alan, öğleden sonra güneşi alan, dibi kurudukça 2-3 günde bir suladığım başka ortancalar da var, onlarda da durum benzer. Birbirlerine yakın da değiller. Genelinde bu sorun var, 1-2 tanesi düzgün gibi, o düzgün olanlar da neredeyse hiç güneş almıyor. Bu hiç güneş almayıp yaprağı düzgün olanlar da bunlar gibi çimin kenarında ve otomatik sulama ile her sabah sulanıyor.
Bazı köklerde ayrıca çiçek vermeme sorunu da var, oraya artık önümüzdeki sene geleceğiz kısmetse (yan komşu geçen sene bunlarda bir sürü çiçek vardı dedi). Bakımlarında bir şeyi atladım/eksik yaptım taşınma tadilat hengamesinde muhtemelen.
Sanki güneş alma ile ilgili bir problem var gibi ama tam da kıstıramadım sebebini, bu sene ilk bahçe bakım senem, deneyimsizim (apartman dairesinden ilkbaharda taşındım buraya), o yüzden bu durum normal midir, mevsimsel olarak beklenen bir şey midir (sonbahar yaklaşıyor sonuçta), yoksa bir problem mi var, ona bile emin olamıyorum...
Belki bu ekstra bilgiler ışığında başka yorum yapabilecek olan çıkar