View Single Post
Eski 23-08-2021, 10:27   #90
Mahmut Ozkur
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-04-2017
Şehir: Adana
Mesajlar: 39
Merhabalar,
Orman bölge müdürlüğü ile arılık yapmak istediğimiz yaklaşık 10 dönüm orman vasfını yitirmiş alanı kiralamak için görüştük. Bizim istediğimiz yer uygun değilmiş, gelip keşif yapacaklar ve uygun bir yer önerecekler.
Facebook arıcılık sayfasından, isteyen kişilere ücretsiz tohum gönderen bir arkadaşımızdan tedarik ettiğim tohumlardan 300 civarı Japon sephorasını çimlendirip, ortalama 50cm boya getirdik ve torbaladık.
Eşek dikeni şehir içinde bile oldukça çok miktarda yetişiyor ama arılık yapacağımız yerde yok o nedenle yaklaşık 1 kg kadar tohum topladım. Bir miktar lavanta var.
Arı otu, fiğ, yonca, üçgül, bakla, kekik tohumlarını şipariş vereceğim.
Geven ve dağ çayı çeşitleri florada var
Bunlar haricinde arılar için gerekli ballı ağaç çeşitlerini önerebilecek, varsa tohum gönderebilecek arkadaşlarımızın desteğini rica etmekteyim.

Salix caprea(keçi söğüdü) diye bir ağaç gördüm internette, hakkında bilgi verebilir misiniz. Mart- Nisan aylarında çiçeklendiği belirtilmiş ki bizim için en önemli tarih aralığı. Arılık yapmayı düşündüğümüz yer 1200 rakımlı Akdeniz iklimli, kışın kar alan bir bölge olduğu için erken çiçeklenme önemli.

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön