View Single Post
Eski 29-07-2021, 20:53   #21
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Aylaklık hiç bana göre değil 4 aydan beri usta kusurlarını giderdim sayılır..ufak tefek gözden kaçan şeyleri yapmaya çalıştım..
Anne-baba-dede-nine evlerini daha da kalıcı güzelleştirmek için uğraşıp duruyorum..sıra geldi dış cephelere..
Havalar çok sıcak..güneş altında çalışmak zor..ama 4 gün önce gözümü kararttım ve 'ancak başlanan iş biter' diyerek toplam 30 metre uzunluktaki ön cephelerin 9 metresini kabaca bitirdim sayılır..üç günde 27 saat çalışmışım..
Bir hafta dinlenip tekrar devam ederim inşallah..
Özene bezene, kusursuz yapıyorum işimi..ustayla falan olmaz yani..adamlar yevmiyeyle çalışmıyor, götürü pazarlık yapıp, paldır küldür bitirip parayı kapmaya bakıyorlar..
Acelem yok..yağmurlar başlayana kadar bitiririm nasipse..
Duvarex marka dış cephe panelleri Koçtaş'tan aldıydım..panel yapıştırıcılarını güvenli görmedim..Kalekim en iyisi... 35 panele 40 kilo kalekim kullandım..her panelin arkasına 40-50-60 adet Kalekim noktası yapıyorum..yapıştırınca panel tümüyle yapışmış ve duvarı sarmış oluyo..duvar yüzeyindeki kauçuk kaplamaya çok iyi yapışıyo kalekim..
Desen olarak bizim kasabadaki Ceneviz kalesinin ince örülmüş pişmiş toprak tuğlalarından esinlendim..
Haftaya oturduğumuz dede evine başlarız umarım Dede evinin duvarları çok düzgün değil..tesviye işi biraz yoracak beni..
Tasarladığım çok şey var daha..2 yıl içinde bitiririm ömrüm yeterse..
Bu işleri yaparken ünlü firmalara ya telefon ediyorum, ya da dökümanlarını okuyorum..özellikle üniversite makale ve tezleri onarım için rehber oluyo bana
Hayalim, bu evleri TED, TEV veya ÇYDD gibi kurumlardan birine satılamaz kaydıyla şartlı bağış yapmak..burs alan öğrenciler gelsin, bu güzel beldede tatil yapsınlar..

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön