View Single Post
Eski 17-07-2021, 00:13   #84
Tesbih Ağacı
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-07-2021
Şehir: İzmit
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bişi Sorcaktım Mesajı Göster
Bu ve yahut benzer yöntemler bitkilerde işe yararmı?

Fermente olmuş kompost yahut çiftlik hayvanlarının dışkıları gübre olarak kullanılıyor; peki probiyotikler ile bunların benzerliği var mı? Mesela kefir bir ağaca topraktan verilebilir mi? Yahut, şu eczanelerde satılan probiyotikler bitkilerde kullanılabilirmi? Örnekler çoğaltılabilir, misal kuru hamur işi mayası falan vb?

Yanlış hatırlamıyorsam, bir vidyoda, 10 litrelik damacanaya 1 adet probiyotik kapsulü açıp içersindeki tozu boşaltıp, iki kaşık da bal ekleyip üzerine su tamamladıkdan sonra homojen karıştırıp, bir kaç gün bekletip bunu bitkilere veriyorlardı...

Probiyotik demişken aklıma geldi, probiyotik haplar mesela çok pahalı, bunları ev şartlarında çoğaltmak mayalamak artırmak mümkün mü?
Hayvan gübresi bir süre bekleyip (yanınca kuruyunca) tam fermente olursa, zaten probiyotik görevi yapar. Probiyotik demek hangi hayvanın ne yaygın bitki örtüsü besini aldığı ile alakalı bir durumdur. Mesela, Manda, timsah, hatta insan dışkısından bile probiyotik hap yapıldığını çoğu insan bilmez, son yıllarda tehlikeli hastalıklara sebep olduğu tespit edildiği için insan dışkısından üretilen probiyotiklerin üretimi artık tercih edilmiyor.

Faydalı bakteriler, mantarlar, kök gelişimine yardımcı olur, daha bir çok katkıları mevcut. Keçilerin özellikle bağırsak floraları daha zengindir, ancak ağırdır, özellikle tarım harici park ve bahçelerde kullanılırsa dışkısı ağır olur keskin koku yayar.

Probiyotik nedir henüz kavrayamadık, gines rekorlar kitabına girmiş ustasından dinleyiniz:

Tesbih Ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön