View Single Post
Eski 08-07-2021, 22:12   #6
free45de
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-08-2020
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi July Ulay Mesajı Göster
Arkadaşlar Merhabalar ,

Bu topicte güncel bilgiye hakim arkadaşlar vardır diye sormak istiyorum.
Belli bir metraj arazi içinde tapuda kargir ev diye gecen yalnız evin sadece bir taş duvarı olan (harabe) bir yer begendim.Lokalizasyonu nedenli begendiğim bu yerde oturum muhtemelen yıllar yıllar evvel varmış.Tek tapulu kargir evli bir yer.

Bu yapıyı alırsam o köyde dogmadıgım icin ikametim de baska bir sehirde oldugu icin insaat izni alamaz mıyım? Okudugum kadarıyla köy mahalleye cevrildiyse yapılabiliyor denmiş ancak bizim baska koylerde de arazilerimiz var o koyler de mahalleye cevrildi yani zaten TC genelinde bu var diye biliyorum...

Emlakcı efendiye sorarsan ev yapabiliyorum hatta dublex bir yapı izni var hayaller satıyor olabilir diye temkinli yaklasıyorum.Eger farklı sehirde olmasam hemen gidip soracagım belediyeye ama bambaska bir sehirdeyim.
Umuyorum sorumu açıkca nakledebilmişimdir.
Tapuda ev geçiyor ve elektrik ,su aboneliği varsa hemen iyi bir usta bulup vakit geçirmeden hemen inşaata başlayın.
Resmi yollara girerseniz mimari proje , ruhsat derken aylar geçer. Sonra da 200 metrekareye yapı denetim girmiyor öyle yapacaksınız ya da 200 metrekareyi geçip yapı denetimle de uğraşacaksınız falan filan. inşaat malzemelerine devamlı zam geliyor demir 7500 civarı daha da yukarı çıkacak gibi.

free45de Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön