View Single Post
Eski 08-07-2021, 11:51   #36
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Şu anda fotoğraf atamıyorum ancak solanum torvum üzerine carolina reaper denemelerim olumsuz sonuçlandı.Sanıyorum capsicum chinense türü biberlerle torvum'un uyuşmazlığı var yoksa annum türünden olanlarda(cin biberi ve isot biberi) başarılı oldum ve solanum torvum biberi gayet iyi geliştiriyor.
solanum chrystrichum'la da denedim daha önce reaper ancak o da olumsuz sonuçlandı bunun yanında chrystrichum biberleri o kadar iyi geliştirmiyor.
Evet Chrysotrichum biberleri iyi geliştirmiyor. Bende yakın zamanda yaptım. Başarılı olmadı. Torvumda isot biberi iyi çalışıyorsa bu güzel bir bilgi. İsot kapya tarzı bir biber olduğu için kapyalar da iyi gelişebilir muhtemelen.
Kışın dışarda duran Torvum fidanım dondu.
Ancak
Umudum kışın serada tutup sonra dışarı çıkardığım üzeri patlıcan aşılı Solanum Torvum fidanında alttan bir tane torvum filizi gelmekte. buradan tohum alabilirsem çoğaltacağım. Tohumundan da yollarım.

Aşağıdaki gibi bir uygulamanın Alanya şartlarında mümkün olabileceğini düşünüyorum.
Solanum Torvum fidesi 3 m boya kadar büyütülüp yukarı doğru her 50 cm de sağa ve sola birer dal bırakıp bu dalları da demire bağlayıp yatay hale getirmek suretiyle bu yan dallardan çıkan filizlere biberler aşılanarak güneş ışığını çok düzgün kullannan bir biber ağacı belki üretebiliriz

Normalde 115 cm lik bir sıraya en fazla 4-5 biber fidesi dikilebilirken
5 katlı bu uygulamada
4 x 5 = 20 adet biber fidesi aşılanabilir.
Düz Matematik hesabında 4-5 kat daha fazla ürün anlamına gelir.
(Ancak tabi ki anaçların büyütme hızı ile normal fidelerin büyüme hızı gibi parametreleri saymazsak)

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen bnymnblr : 08-07-2021 saat 13:27
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön