View Single Post
Eski 06-07-2021, 23:16   #253
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Evet sayın Muda, Afyon yerli patlıcan. Suyunu veririz de gübreleme konusunda tavsiye ve tecrübelerinizden istifade etmek isteriz. Hangi gübreden ne şekilde vermeliyiz gibi...

Bu fotoğraflarını paylaştığım dut aslında mayhoş bir tada sahip, ama " ekşi karadut" mu bilemiyorum.
Sn. Dutlubahçe;

Patlıcan yetiştirme konusunda çok tecrübeli olmasak da edindiğimiz tecrübe yanmış koyun gübresi ve sulamasına dikkat edilmesi durumunda iyi bir başarı yakalanıyor. Hatta ilk çiçek ve meyveleri koparıp patlıcan fidesinin büyümesini sağlamak gerekiyor. Fide büyüdükten sonra meyve tutumu olduğu zaman ürün istenilen seviyede oluyor. Sulamayı düzenli yapmak gerekiyor. Sulamasına dikkat ederseniz patlıcanların çekirdeklenmelerini önlersiniz. Tabi ki havalar soğuyunca çekirdeklenme ve acılaşma kaçınılmaz oluyor.

Bizde sizin dut tatlı kara dut olarak tanımlanıyor. Çok olgunlaştığı zaman tatlanıyor. Normal durumda ekşi gibi oluyor. Dut altına örtü koyup kendi düşen dutları yerseniz tatlı oluyorlar. Geçen yıl yaptığım aşılardan tutan iki fidandan birinde üç meyve olunca tatlı karadut olduğu anlaşıldı. Diğeri de umarım beyaz duttur. Her iki aşıdan da yapmama rağmen birer tanesi tuttu.

Ekşi karadut tamamen farklı bir dut. Dut çeşitlerini sevdiğim için elimden geldiği kadar farklı dutları yetiştirmeye çalışıyorum. En çok da ekşi karadut diktim. Aşıladım. Ancak aşının tutması özellikle ekşi karadutta daha zor. Şu ana kadar bir tane tutturabildim. Aldığım fidanlar da bir tanesi hariç çok yavaş büyüyorlar. Dut hangisi olursa olsun çok fazla suyu seviyor. Toprağı iyi olan suyu da bol bulursa ekşi karadut da büyüyor.
En yavaş büyüyen ancak büyüdükten sonra en uzun süreli meyve veren dut ekşi karadut.

Ekşi kara dut

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön