Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Domateslerin bir kısmı böyle. Adana ağzıyla "ulmuş". Vıcık vıcık olup çürüyor. O kadar yumuşak ki kaldırdığınızda uluk kısım dökülüyor.
Eklenti 720320
Burada daha belirgin.
Eklenti 720321
Burada daha da belirgin.
Eklenti 720322
Bir de böyle delik deşik olanlar var. Bolca hem de.
Eklenti 720323
Bu domatesler de enteresan. Dış görünüş iyi gibi ama dokunduğunuzda bazı bölgeler yumuşak. Kestiğinizde sanki çarpmış sürtmüş gibi bazı bölgeler yumuşacık. Hayvanlardaki sinire benzer beyaz damarlar var. Tohum da siyaha yavın bir renkte. Ayrıca domates azıcık zorlasanız bazı yerlerden yarılıveriyor.
Eklenti 720324
NOT:
-Tüm bostana diktiğimden beri 2 kere Bordo Bulamacı, bir kere Gülleci Bulamacı, bir kere toz kül, bir kere de sıvı kül kullandım.
-Ayrıca domates, patlıcan ve salatalıklara iki kere NeemAzal kullandım.
NOT 2: İlginç olan bunların hiçbiri daha önce ismini verdiğim "Gillik domates"de yok.
Bazı domateslerde mildiyö alameti de var. acaba bunlar mildiyö mü diye düşünüyorum.
|
Sayın Muda, 3.kişiye de bir baksaydınız.
Benim de derdim büyük Şu
--> mesajda yazdım ama bu sayfaya aktarırken fotoğraflar görünmüyor. Belki o sebepten görememişsinizdir. Birçok kişinin fikrini almak benim için önemli çünkü her farklı görüş yeni bir bilgidir. Ben de öğrenme aşamasında olduğum için fikir üstüne fikir peşindeyim.