Yukarıda iyi haber demiştik. Burada ise kötü haberlerimiz var.
Domateslerin bir kısmı böyle. Adana ağzıyla "ulmuş". Vıcık vıcık olup çürüyor. O kadar yumuşak ki kaldırdığınızda uluk kısım dökülüyor.
Burada daha belirgin.
Burada daha da belirgin.
Bir de böyle delik deşik olanlar var. Bolca hem de.
Bu domatesler de enteresan. Dış görünüş iyi gibi ama dokunduğunuzda bazı bölgeler yumuşak. Kestiğinizde sanki çarpmış sürtmüş gibi bazı bölgeler yumuşacık. Hayvanlardaki sinire benzer beyaz damarlar var. Tohum da siyaha yavın bir renkte. Ayrıca domates azıcık zorlasanız bazı yerlerden yarılıveriyor.
NOT:
-Tüm bostana, diktiğimden beri, 2 kere Bordo Bulamacı, bir kere Gülleci Bulamacı, bir kere toz kül, bir kere de sıvı kül kullandım.
-Ayrıca domates, patlıcan ve salatalıklara iki kere NeemAzal kullandım.
NOT 2: İlginçolan bunların hiçbiri daha önce ismni verdiğim "Gillik/Gıcık domates"de yok.
Bazı domateslerde mildiyö alameti de var. acaba bunlar mildiyö mü diye düşünüyorum.