View Single Post
Eski 25-06-2021, 18:02   #1306
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vosvos17 Mesajı Göster
...
Bu markayı başarılı buluyordum.Muadili diye tabir ettiğimiz ürünler ise yarı fiyatına.
...
Soru şu ki, "MUADİL" nedir?

İsimlerin benzeşmesi ve içlerinde "kaolin" ifadesinin bulunması yeterli muadil olma şartını sağlıyor mu? (sağlamadığını kendiniz deneyimlemişsiniz). Aslında bu muadil'lerin fiyatlarının, yüksek haliyle iyi kalite malzemelerden çok daha pahalı olduğunu #1297 nolu mesajımda izah etmeye çalıştım.

Bana göre muadil, orijinal referans ürün olan Surround ve Surround ile aynı kaynaktan gelen Sunguard isimli ürünler. Aslında, bahsedilen Kaokil zaten referans malzeme olan Surround'un muadili. Bu sebeple "muadil" kelimesini kullanırken Surround'un özellikleriyle kıyas ederek konuşmak lazım.

Ayrıca, endüstride <1 mikron kalsine ve saf kaolinit kullanımı olduğundan başka ithalatçılardan da bulunabileceğini düşünüyorum ama fiyatları muhtemelen yine yüksek olacaktır.

Fiyat yükselmesi beni de rahatsız etti, nedenini sorduğumda, konteyner navlun fiyatının $2500'dan $10.000'a çıkmış olması ve dövizdeki malum artışların etkisi belirtildi.

Tam olarak muadil olmasa da, rafine edilerek saflaştırılmış ve kalsine edilmiş olmak şartıyla ortalama tane boyutu 1 mikron altı olmak yerine 2-2,5 mikron gibi bir malzeme çıkarsa yerine kullanılabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön