View Single Post
Eski 07-06-2021, 10:26   #1413
goyathlay
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2020
Şehir: Almanya
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Crocs Mesajı Göster
çilek, ahududu vb türlerde tat birçok faktöre bağlı. İlki genetik. Bazı türler özellikle daha tatsızdır. Şeker içeriği düşüktür. Bu türler dondurulmaya veya uzun süreli saklamaya uygun. Çilekte şeker oranı yüksek olduğunda dalından koparınca aynı gün içinde bozuluyor.

Bir diğer nokta da güneş, toprak, iklim ve besin durumları. Yaz meyvelerinde tatlanmayı sağlayan şey meyvenin üzerine direk gelen güneş. Güneş çok, su az olunca meyve tatlanır. mesela yarı gölge bir yerde sürekli su verirseniz meyveler iri ve gelişmiş, sulu ancak tatsız olur.

Aynı durum üzüm, karpuz gibi meyvelerde de geçerli
Cevabiniz icin tesekkurler. Gunes almaktan kastiniz meyvelerin kendisi mi yoksa butun olarak bitki mi. Meyveler yaprak altinda kaliyor cunku. Bir de bu sene cok yagmur az gunes vardi Mayis ayi boyunca.
Cilek icin satilan oze gubreler var ama ben hic gubre kullanmadim (sadece kendinden gubreli market topragi attim diplerine) Kotu lezzete etkisi olmusmudur bilmiyorum.
Bildigim bir cilek tarlasi var. Yazlari ozellikle oradan almaya calisirim cilegi. Cok lezzetli cunku. Bu cilekten cekirdek alip cogaltma yapabilirmiyim mesela? (Kisir tohim durumu cilekler icin gecerli mi)
Mayis basi ve Haziran basi durumlari da resimlerdeki gibi..

Eklenen Resimler
  
goyathlay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön