View Single Post
Eski 07-06-2021, 09:05   #1412
Crocs
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-05-2010
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 49
çilek, ahududu vb türlerde tat birçok faktöre bağlı. İlki genetik. Bazı türler özellikle daha tatsızdır. Şeker içeriği düşüktür. Bu türler dondurulmaya veya uzun süreli saklamaya uygun. Çilekte şeker oranı yüksek olduğunda dalından koparınca aynı gün içinde bozuluyor.

Bir diğer nokta da güneş, toprak, iklim ve besin durumları. Yaz meyvelerinde tatlanmayı sağlayan şey meyvenin üzerine direk gelen güneş. Güneş çok, su az olunca meyve tatlanır. mesela yarı gölge bir yerde sürekli su verirseniz meyveler iri ve gelişmiş, sulu ancak tatsız olur.

Aynı durum üzüm, karpuz gibi meyvelerde de geçerli

Crocs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön