View Single Post
Eski 01-06-2021, 11:49   #668
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Gülleci bulamacı yaptık

Gülleci bulamacının a dan z ye nasıl yapıldığını, sizden gelen sorular üzerine yeni bir video daha hazırladık .. Bordo bulamacı uygulaması sonrası 1 ay ara ile yapılan gülleci bulamacı uygulaması bahçenizdeki bir çok zarar ve zararlıyı uzaklaştıracaktır. Doğal ve organik tarım uygulamalarında kullanımına izin verilen toz kükürt ve kireç taşı ile yapmış olduğumuz gülleci bulamacı, lime sülfür, kalsiyum polisülfit, güllüce bulamacı, kalifornia bulamacı, kireçli kükürt gibi diğer isimlere sahip kükürt ve kireç karşımından elde edilen çözeltiye verilen isimdir.


Dikkar : Meyve ağaçlarında gülleci bulamacı uygulamasının çiçeklenme döneminde ne zaman ve nasıl atılması çok soruluyor. Bu konuya açıklık getirmek için meyve ağaçlarındaki çiçeklenmeden sonra daha yeni oluşmuş kiraz ve elma meyvelerini gösterdikten sonra nasıl bir uygulama yaptığımızı gösterdik. Ülkemizde gülleci bulamacının en çok meyve ağaçlarında kullanıldığı bilinmektedir. Aşağıdaki uygulama videosunu da izleyebilirsiniz.

👇 UYGULAMASI 👇

https://youtu.be/_BOzB-6T_Fw

Güllecibulamacı Nasıl Hazırlanır :

10 lt su,
3 kg kükürt,
1,5 kg kireç. (Sönmemiş kireç) veya 3 kg sönmüş kireç kullanabilirsiniz.

Hangi Hastalık ve Zararlılara Karşı Kullanılır ?

Zeytinde pamuklu bit, oranlarda %1 veya %1,5 oranını geçmeyin!
Domateste külleme, asmada külleme, asmada ölü kol hastalığı, domates ve ayvada bakteriyel yanıklık, domateste kurşuni küf ve yaprak küfü, elmada ve armutta kara leke, kabuklu bitler, bağ uyuzu gibi bir çok zararı önlemek için kullanabilirsiniz.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön