View Single Post
Eski 28-05-2021, 13:12   #397
TCA Peeling
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2021
Şehir: Berlin
Mesajlar: 1
Kimmiş o yetkililer korkma isimlerini ver, karnından konuşma. Ayrıca ağaçları satmışsın gitmiş tasası sana mı düştü, bu ne ince fikir, iklime uygun bitkileri sor sana herkes her cevabı da verir, üstü kapalı konuşup iftira da atma millete. Macera arayarak ne bitkilere nede millete eziyet çektirmeye lüzum yok.
Bir aralar Türkiyede hindistan cevizi ağacı yetişir mi ona takmıştı kuzenim kafayı, Allah başka dert vermesin yahu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seracılık Mesajı Göster
Ne zaman kendi dilimde bir şeyler arasam neredeyse hiç bir konuda mutmain edici bir bilgiye erişemiyorum ülkemde; sürekli evde yetiştirilen bitkiler vb.hobiler, gerçi onları da takip ediyorum ekseriyetle hüsran...

Ben, bir ilim & bilim adamı değilim, ülkemde bir çiftçi olarak karşımda iki kelime edebilecek muhatap olacağım bir bilir kişi bulamıyorum. Yıllardır fikir danıştıklarım sadece maaşlarını hak etmeyen liyakatsiz sözde yetkililerdi, yenisi falan değil eskiden de aynıydı, tabi genelleme yapmıyorum, iyiler ile şans eseri karşılaşmamış olma olasılığımda var.

Yıllar önce salep bitkisi ve bir kaç bitki için falanca memlekette falanca bir görevli sayın XX ile görüştüm, şu şu bitkiler hakkında bilgi alacaktım, bu bitkileri eksem, iklime uyar mı, neler yapmam gerekir dedim, boş boş yüzüme baktı ve; bi bilgimiz yok denemek lazım filan dedi. Kapıyı vurdum çıktım, dışardaki çalışan sen ilk kişi değilsin, yıllardır akşama kadar tek kişinin bile yaralı parmağına işemezler, bunlar hazır yiyici, duvara diplomayı asarlar aydan aya maaşları yatar dedi.

Ankara'ya mart ayı başında, bir ahbabıma birkaç adet 3 metre yüksekliğinde tüplü, gövdesi 7 santimetre çapında yetişkin akdeniz defne ağaçları fidanları gönderdim, bana sordu adaptasyon için ne yapmam gerekir şeklinde; inanın adama teknik tek cevap veremedim, sadece, şans dedim.

TCA Peeling Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön