View Single Post
Eski 19-05-2021, 14:43   #1030
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Herkese merhaba,

Salkım söğüt buradaki söğüt çeliğini kendi ağacımdan 13 Mayıs'ta aldım. Söğüdü keserken az hasar vermek açısından bitki bıçağıyla kestim yan dallarını budadım. Aldığım gibi içme suyuna koydum ve bu suyada birkaç damla oksijenli su damlattım. Görülebildiği üzere cam kenarında tutuyorum.

Bu süreç içerisinde yapraklarında buruşma olmamakla beraber kesi olan alanda hafif kahverengi (sütlü kahverengi) rengi gözlemledim ve suyunda renginin birkaç damla kahve damlatmışsınız gibi olduğunu fark ettim.

Acaba bu süreç normal midir? Toprağa mı alsam daha sağlıklı? Bu kalınlıkta söğüt dalı seçmemin sebebi yine forumda nerede olduğunu hatırlamıyorum ama köklenmenin daha iyi olacağı yönünde bir bilgi okuduğum içindi.

Tüm yapılması gerekenleri yaptığım ve normalde de köklenmesi kolay bir tür köklenmediği için endişelendim açıkçası. Söğütle ilgili başlıklarda sordum aslında ancak oradan bir yanıt alamayınca belki burada sorarsam bilgi alabilirim diye düşündüm.

Sevgiler.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön