Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir
Bir türlü ortancaya saksıda bakamadım. Hep çürüdü gitti. Siz nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba evde? Saksısı nasıl görünmüyor da. Büyük mü küçük mü?
|
Saksısı büyük. Aslında bu ortancalar geçen yıla kadar 2 farklı saksıdaydılar, onları daha büyük tek bir saksıya aldım. Bakım olarak ise; bahar başında gözler patlamaya ve çıkmaya yapraklar başladıktan sonra, öncelikle toprağın pH'ını düşürmek için 2 doz kükürt uygulaması yaptım. Daha sonra ise; yapraklarda klorozu(sararma) engellemek amacıyla yine 2 kez şelatlanmış demir sülfat uyguladım. Böylelikle, bitki hem koyu yeşil sağlıklı yapraklara sahip oldu, hem de bol çiçek tomurcuğu yaptı.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Pek güzel maşallah, altta altılı priz görünüyor, işkence falan mı uyguluyorlar acep...
|
Evet, bahar başında "Eğer bol çiçek açmazsan elektriği yersin" diye tehdit ediyorum, sonuç görünüyor
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bynpol
Bu yıl bahçedeki ortancalarımdan bazıları ilk defa hiç patlamadı kuru dal duruyor. Sulamaya devam ediyorum ama sanırım kaybettim. Muhtemelen havalardan olduğunu düşünüyorum bir sıcak bir soğuk oldu Ankara bu yıl. Sıcaklarda gariplerim uyandı sonra birden soğuk oldu kaç yıldır hiç bişey olmamıştı. Benim durumumda olan var mı acaba aranızda. Dalları kırdıgımda halen çıt çıt kırılıyor hiç uyanmamış var mı bunun bir çaresi acaba
|
Şu zamana kadar uyanmadılarsa, kaybetmiş olma ihtimaliniz yüksek. Aynı şekilde ben de kapalı balkonda durmasına rağmen çok sevdiğim mor salkımımı kaybettim.
Son bir deneme olarak şunu yapabilirsiniz, bitkinin tüm dallarını toprağın 5-6 cm kadar üstünden budayın. Kökte hala bir canlılık varsa yeni sürgünler verecektir.