View Single Post
Eski 03-05-2021, 19:46   #1
yabançileği43
Ağaçsever
 
yabançileği43's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2021
Şehir: Bursa/İnegöl
Mesajlar: 45
Güney Marmara'da Yetişebilecek Meyve Ağaçları

Ahududu; Bursa’da yetişen Ahududu çeşitleri şunlardır; Willamette Ahududu, Yediveren Ahududu, Heritage Ahududu, Aksu Pembesi Ahududu, Ruby Ahududu, Hollanda Boduru Ahududu
Alıç Ağacı; Bursa’da yetişen alış ağaçları iki çeşit olarak bilinir. Sarı Alıç ağacı ve Kırmızı Alıç apacı olarak sıralayabiliriz. Alıç ağaçları Bursa’da en iyi yetişen bitki türlerindendir.
Armut Ağacı; Armut ağacı Bursa’da çok verimli bir şekilde yetişmektedir. Bursa’da en verimli yetişen Armut Ağacı çeşitleri şunlardır Etruşka, June Beauty, Akça, Carmen, June Gold, Tezeren armudu, Limon Armudu ağacıdır.
Ayva Ağacı; Bursa’da yetişen ayva ağaçları diğer bölgelere göre daha verimlidir. Bursa’nın iklimleri Ayva Ağacı için çok önemlidir. Lezzetli ve sağlıklı Ayva Ağaçları Bursa’da yetişmektedir.
Badem Ağacı; Bursa’da Badem ağacı sağlıklı bir şekilde büyümektedir ve oldukça verimlidir. Badem Ağacı Bursa’nın sahil kısımları dahil hemen hemen her yerde olmaktadır. Badem ağacı çeşitleri Nonpareil Bademi, Teksas Bademi , Ferragnes Bademi, Feraduel Bademi, Bertina Bademi, Laurenne Bademi, Tuono Bademi.
Ceviz Ağacı; Bursa’da yetişen Ceviz Ağaçları çok verimlidir. Bursa’da çok çeşitli Ceviz fidanı büyüyebilmektedir Bursa’da yetişen bazı Ceviz çeşitleri Chandler, Fernor, Fernette, Kaman, Şebin, Bilecik, Pedro, Chandler, Pikan.
Bursa'da yetişen bazı ağaçlardır.


Düzenleyen yabançileği43 : 04-05-2021 saat 12:42
yabançileği43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön