View Single Post
Eski 03-05-2021, 19:07   #1656
begoonville
Yeni Üye
 
begoonville's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-10-2020
Şehir: Manisa
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alperen4181 Mesajı Göster
Merhaba. Birkaç sorum olacak
Üzerlerine şeffaf poşet geçirdiğinizde küflenme mantar gibi sorunlar çıkmıyormu sizde. Ben üzerini ne zaman kapatsam bunu yaşadım. Bunu engellemek için ne yapıyorsunuz? Ballı suda ne kadar bekletiyorsunuz? Suyla balın karışımı yeterlimi herhangi bir ölçü söz konusumu bunda mesala bir kaşık bal biraz su gibi. Hormon olarak ne kullanıyorsunuz? Hormonu dikimde değilde sularken mi kullanıyorsunuz sanki öyle anladım. Mesala en son çeliği hormona batırıp sonra torfa dikmek gibimi? İba ise kaç ppm? Değilse direk marka söylerseniz sevinirim Ve çelikleme zamanınız nedir. Çok fazla soru oldu sanırım. Mazur görün. Cevaplar için teşekkür ederim.
Poşet geçirdiğinizde mantar yapmaması için arada havalandırmanız gerekir. mesela günde 10 dakika yeterli.Mantar olmaması için çok sulamayın. Hafif nemli kalacak ne kuru olacak ne de çok yaş olacak.Yinede oluştuysa oksijenli suyu suyla seyrelterek pamuk çubukla silebilirsiniz.
Eğer aydınlık bir yerde değilse mantar oluşabilir. Ben genelde perde arkası veya şeffaf çatı altı gibi yerlere bırakıyorum.
1 Bardak suya 1 tatlı kaşığı bal karıştırıp yaklaşık 20 dakika bekletiyorum.
Hormon olarak MassPlant Naphthalene Acetic Acide + Indol Butyric Acide; Köklendirme hormonu kullanıyorum. Önce çeliği hormona batırıp sonra saksıya küçük bir delik açıyorum ve dikiyorum. sonrada toprağı hafif sıkılaştırıyorum.
İlk çelik almaya ekimde başladım. sonra kasım, aralık, ocak, şubat,mart ve en son nisan. Hangisi daha başarılı derseniz mart ve nisan ayları. Bildiğim kadarıyla yılın her ayı çelik alınabiliyor. Önemli olan ortam bence.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Rica ederim. umarım faydası olur herkese.

begoonville Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön