View Single Post
Eski 07-04-2015, 18:46   #14
peremeci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 8
Bu arada agave denilen türle ilgili okuduklarımdan yola çıkarak bitkinin yapraklarından bir kısmını kesip dış kabuğu soydum iç kısımda jel çıkmadı ama suluydu, suyu bıçakla toplamak uzun olacak düşüncesiyle yaprakları doğrayıp mikserde suyunu çıkardım ve köpüklenen kısımdan en fazla ne olur ki diye düşünerek denemek maksadıyla koluma sürdüm, deri bir saat içinde su çiçeği çıkarıyor gibi oldu ve halen ciddi şekilde kaşınıyor.

Sonraki araştırmalarımda bu bitkinin toksik etkisi olabileceğini gördüm ama iş işten geçmişti. Agave Nectar - A Poison Disguised As A Healthy And Natural Sweetener Fruktoz oranı çok yüksek olduğu için diabette glikoz yerine tatlandırıcı olarak ve yine Meksikalıların tekila gibi içeceklerinde kullanılırmış.

Ayrıca ip dahi yapılmakta imiş ki bence tek doğru tarafı bu. Linkini verdiğim yazıdaki son cümlede organik etiketini kaldırdığınızda elinizde bir şişe zehir kalır yazmış.

Sadece merakla başladığım araştırmanın sonucu ilaç kullanmak oldu. Kaşıntı dışında bir şikayetim yok.

Şimdi bazı arkadaşlar bunu cehalet gibi görebilirler. Bilgi deneme yoluyla gelişiyor, benimki başarısız oldu diyerek kendimi teskin ediyorum. Ayrıca bir kişide daha az miktarda denedik ve onun derisi de aynı reaksiyonu verdi. Demek ki mikserde çekilmemeli ve sadece suyu denenmeli idi.

Elbette bu işleri kimyager ve botanikçilere terk etmek en makulu.

peremeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön