View Single Post
Eski 04-04-2021, 02:48   #4
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 997
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yabançileği43 Mesajı Göster
Benim memleketim Kütahya'nın dağlık bir kesiminde, belli meyveler yetişiyor;vişne,erik,iğde,ayva,armut,ve çeşitli elma türleri. Ancak çok dikkat çeken farklı bir meyve vardı. Ona "Süt Elma" derlermiş. Bir sarı erik boyutunda,
altın rengi, çok tatlı ve çok suluydu. Annem de bunu çocukluğunda(Tataristan) görmüş. Ben de çoğaltıp birkaç tane de bahçeme ekmek isterim. Nasıl çoğaltılır?
Bakımı nasıl yapılır?İklim ve toprak istekleri nelerdir?

Resimlerin linkleri:https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABAD


2.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...k_-_978786.jpg

Sibirya soğuğuna dayanabilen bir tür -50°C sıcaklığa dayanabildiği bize meyvecilik dersinde anlatılmıştı. Bu şu anlama da gelir, ağacın meyve vermek için gerekli olan 7,2°C'nin altında geçen saat toplamı da yüksek olacaktır. Tohumla veya aşıyla üretebilirsiniz. Elma çöğürü (herhangi bir elma tohumundan geliştirilmiş fidan) üzerine aşılamanız gerekiyor. Eğer Malus baccata tohumu bulursanız, ıslak kum içerinde katlama yapmanız gerekir, süre tahmini olarak 2-3 ay alabilir.


Düzenleyen Doku_Kültürcü : 04-04-2021 saat 02:50 Neden: ekleme
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön