View Single Post
Eski 03-04-2021, 20:09   #138
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Sn Meyvelitepe, laktik asite pekmez karıştırarak elde ettiğim karışım değerleri resimdeki gibi, ama su katmayı unuttum, sadece laktik asit ve pekmez karışımı, bu karışımı yine 1:1 1:05 mi karıştırmalıyım. 1 Karışım, 1 ve 05 su **** tam tersi mi?
Bir başka sorum ise,
Pirinç suyunu 10 gün beklettikten sonra sütle bekletmeden direk daha önce yaptığım laktik asite karıştırdım, sonra aklıma geldi, bu sefer tüm karışıma süt ekledim Acaba sonuç değişik olurmu, Zaten süt hemen alta çökmüş.
Anlattığınızı pek anlayamadım.

Laktik asite pekmezi niye karıştırdınız? Laktik asit ve lactobacillus serumu aynı şey değil. Lactobacillus serumuna mı pekmez karıştırdınız? Öyle ise, su ilave etmediğiniz için bakterilerin üreyebilecekleri yeterli hacimi oluşturmadınız demektir. Bu ortamda bakteriler pekmezi tüketirler ama popülasyon çok artmaz, çünkü yerleri yok. Üstünden çok zaman geçmediyse var olan karışımın 5 misli kadar klorsuz su ekleyin.

Pirinç yıkama suyunu fermente ettikten sonra süte eklemenin sebebi, karışımdaki lactobaciilus dışındaki organizmaların ölüp sadece laktozdan beslenen lactobacillus'un kalmasını sağlamak. Sonradan süt eklediğinizde, arada geçen zaman çok değil ise sürecin yine çalışması lazım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön