View Single Post
Eski 02-04-2021, 09:09   #2419
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla Mesajı Göster
Sn musk siz onca gardenyanızın böcekleriyle nasıl başediyorsunuz.Düzenli ilaç mı kullanıyorsunuz?.unlubit,kırmızı örümcek vs nasıl bir koruma uyguluyorsunuz acaba?.Bu arada söylediğiniz gibi benim çiçek döken gardenyamda balçık gibi bir toprakta sürekli ıslak kalıyordu ve çiçek döküyordu.önceki hallerime göre balçık kıvamından çıkarsam da halen sizinki kadar süzek bir toprak yapmadım hiç. onun için belki çiçekteyken ıslak değil nemli olmasına özen gösteriyorum.Belkide bana rağmen çiçek açıyorlardır
Sayın nanemolla, benim yıllar önce bauhousdan aldığım ithal gardenyam bu gün 20 kusur saksı ya yayılmış ve çapları 1 metre ile 35 cm arasındaki boylara bürünmüş ( her sene ciddi sekilde budarım) vaziyetteler ve yaz kış da bahçede yaşarlar. Hiç böceklendiğine şahit olmadım. tabi ben tüm bahçemi bitkilerimi düzenli ilaçlarım. Ama arada böceklenen bitkiler olduğu halde bunların içinde hiç gardenyalar olmadı.

Bunun dışında kırmızı örümcek için spiromesifen etken maddeli ilaç kullandım, memnun kaldım. unlu bit için ise değişik bir çok ilaç var kullanılabilir.

Geçirgen karışım toprakta bitki köklerini rahat rahat uzatır ve gelişir. ama balçıkta bu olmaz. Benim gardenyalarımı ( çok büyüyenlerin saksısını büyütmektense köklerinde budama yapıyorum) sasıdan çıkardığınız zaman köklerini testere ile zor kesersiniz o kadar iç içe girmiş olur.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön