View Single Post
Eski 30-03-2021, 19:15   #268
kutukcu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2021
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
@cundar
Dışarıda bulduğun ne olduğunu bilmediğin mantarlardan kesinlikle uzak dur. Bir kaç mantar yiyecem diye alacağın rikse değmez. Yaşayan ağaçlara mantar aşılama. Ya mantar tutmaz ölür ya da ağacı öldürürsün ki evin bahçesinde falan ise tehlikeli de olur. Bir anda üzerinize devrilir.
Kavak ağacından aldığın kütükleri aşılamadan kışın yatır suyunu bıraksın su yürümüş ağaçlarda misel daha geç yayılıyor bir de ağacın kendini koruması için salgıladığı sıvılar miselin ölmesine neden olur.
Shitakelerin hepsi böyle olmaz bendeki özel bir varyetesi şekil ve tad olarak çok beğendiğimden sadece onu aşılıyorum. Ama shitakelerin üst tarafı düz olsa dahi kenarlarda tüylü gibi tırtıkları olur. Şapka üstü çatlak gibi desenli olanlar kurutma için daha elverişlidirler.
merhaba.. herkese katkıları için herkese çok teşekkür ederim. uzun zamandır yazan olmamış ama umarım yeşillenir... değerli @suplilumas ın yapmış olduğu '' su yürümüş ağaçlarda misel daha geç yayılıyor '' tecrübesi denk geldi. acaba yeni kütük hazırlamak için şu an beklemek mi lazım ?

kutukcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön