Konu: Saleri
View Single Post
Eski 25-03-2021, 09:40   #10
semiramis
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2019
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Eklenti 630142

Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Çiçek
Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçe
Tohumun kökeni: Şans
Tohumun geldiği yer: Fırıncımızın kapısında kendiliğinden biten kadife çiçeğini alıp büyüttüm. Boyu farklı çiçekleri farklı olunca forum sayfamızdan adını öğrendim.
Kullanılan gübreler: Toprakaltı kompoze gübre
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: : Hala çiçekleri taze. 2016 yılı 11. ay olacak (umarım)
Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 metreye yakın boylanan gelişimini tamamladığında üzeri komple çiçeklenen, minik minik beyaz çiçekli
Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi:
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Evde torf içinde , ıslak peçete arasında veya bahçeye direk toprağa tohumları ekebilirsiniz. Ben hepsini denedim. diğer kadifeler gibi sıkıntısız çimleniyor.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:
İklim gereksinimleri: Don olması yeter.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz.

Not: Minik çiçekli kadife yukarda belirttiğim gibi şansıma elime geçti fakat daha sonra okuduğum makalelerde oldukça değişik ve etkili kullanım alanları ( Lahana bitlerine karşı, Pirinç tarlalarında doğal yabani ot ilacı, Sivrisinek larvaları ile mücadale .... ) olduğunu öğrendim.


-- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir--
Sayın Saleri;
Yeni yeni bahçe yapmaya çalışıyorum. Bu nedenle araştırıyorum, öğrenmeye çalışarak eksiklerimi gidermeye çabalıyorum. Bunu yaparken de doğrusu ve doğanlının olması için ata tohum bulup kullanmak istiyorum. Suni gübre ve ilaç kullanmadan başarabilirsem çok mutlu olacağım. Bu vesileyle sitemizde sizin paylaşımımız olan Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği) çiçeğini gördüm. Bunun tohumunu dağıtmışsınız ama maalesef ben alamadım (o zaman siteye üye değildim). Sizden naçizane isteğim Tagetes minuta (Minik Kadife Çiçeği) nın tohumu. Bu tohumdan bana gönderebilmeniz mümkün mü? Gönderebilirseniz çok mutlu olurum. Ya da bu tohumu alabileceğim bir yer önerebilir misiniz ? Sizden bir an önce güzel haber almak dileğiyle... Saygılar...

semiramis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön