Daha önce pirincin soğuk yıkama suyu ile hazırladığımız laktik asiti, 4 bardak arıtma suyu ve 1 bardak üzüm pekmezi, bardağın %75 i kadar aktik asit karışımımızı karanlı 20derece odaya bıraktım. Yalnız resim çekerken şarap yapan biri olarak sayımn @meyvelitepe ye sorum şarap yaparken maya olarak laktik asit kullanabilirmiyiz?
Bu resimde gazını almayı unutmaya önlem olarak serum öğnesini şişeye taktık, hortumun içi su dolu, böylece gaz çıkarken içeri oksijen girmeyecek bir nevi şarap yapmış olacağız, Peki bu doğrumu sn Meyvelitepe, yksa arada bir oksijen alması daha mı iyi?
Başka bir soru aklıma geldi Sn meyvelitepe, mesela pekmez yerine, bal polen karışımı koysak laktik aside ne gibi artı eksi olur?
|