View Single Post
Eski 03-03-2021, 09:30   #3
rossgeller
Ağaçsever
 
rossgeller's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2021
Şehir: Ankara
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızıl-çam Mesajı Göster
Merhabalar,
Ben de Ankara/Çayyolu'nda evimin 15 m2'lik bahçesinde her sene sebze yetiştiriyorum. Geçen senelerde domates, biber ve kabak gibi yaygın bilinen ve yetiştirilen sebzeleri yetiştirdim. Bu sene ise yaz mevsiminin neredeyse tamamını Ege'de geçirmeyi planladığım için ilkbaharın erken dönemlerinde ekilen ve yazın sıcakları gelmeden hasat edilen bezelye, bakla, pırasa, pazı gibi serin iklim sebzelerini yetiştirmeyi planlıyorum.
Geçen senelerden söyleyebileceğim kadarıyla domates, biber ve kabak toprağa hayvan gübresi ve biraz kükürt takviyesiyle gayet iyi yetişti. Patlıcandan ise bir türlü verim alamadım, küçük ve acı oldular. Bu sene ise sonbaharda deneme amaçlı ektiğim bakla gayet hızlı gelişiyor ve çiçek açma konusunda çok aceleci. Bu günlerde ise daha fazla baklanın ekimine başladım.
Son olarak, gözlemlediğim büyük bir hata (özellikle hobi amaçlı sebze yetiştirenlerde) serin iklim sebzelerinin geç vakitte ekilmesi. Bu durum bitkinin tohuma kalkmasına, yaprakların acılaşmasına sebep oluyor.
Kolay gelsin ve berektli hasatlar
Çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok değerli. Bol hasatlar ve paylaşımlar dilerim size.

rossgeller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön