View Single Post
Eski 21-02-2021, 19:35   #71
ancestral
Ağaçsever
 
ancestral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2019
Şehir: Muğla
Mesajlar: 57
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Troia Mesajı Göster
Baya yol almışsınız harika Artezyen konusunda bir çalışmanız oldu mu ? Birde anlaştığınız firma haricindeki opsiyonların fiyatlarını iletmişiniz ancak son karar kılınan hakkında yorum göremedim. Özel değil ise paylaşabilir misiniz ?
İzin almadan kaçak artezyen vurmak istemiyoruz. Yazık günah, su bedava diye yeraltı sularını boşa akıtıyor köylüler. Bunun sıkıntısını ileride çok çeker özellikle ovada yaşayan ve bunu yapanlar.

Ayrıca sulama için 10 ton bir depo koymuştuk, arsanın üst sınırından geçen arıktan dolduruyoruz, 4-5 gün sulama yapıyor, zaten 2 saatte de doluyor. Şimdiye kadar susuz kalmadık.

Ne olur ne olmaz, evin ve ahırın yağmur oluklarını da 75'lik PVC boru ile arazinin alt kısmındaki ruhsatlı kuyumuza verdik, yağmur suyunu orada biriktiriyoruz, kuyu dolarsa aşağı sınırdaki arığa tahliye ediyor.

Şımarıklık yapıp, değiştirdiğimiz şeyler oldu, bu vereceğim fiyatta ekstralar hariç tabi.

-Mutfak tezgahını çimstone yaptık,
-Müteahhit Pimapen marka PCV doğramaları yaptırdı, sözleşmede unutmuşuz, daha doğrusu aklımıza gelmedi. 10 adet sürgü sineklik yapıldı, camlar çok büyük epey tuttu tabi.
-Mutfak ve odaların dolap işleri, iç kapılar için müteahhitimiz fiyat aldı ama gösterilen işçilikleri beğenmedik, toplam sözleşme tutarından kendi aldığı fiyatı düştü, gömme dolap, lake panel kapılar, mutfak dolanı ve diğer tüm mobilya işlerini Fethiye'de şahane bir firmaya yaptırdık.

Yaktığımız yakıttan aldığımız çiviye kadar tüm harcamamızı yazdık, Toplam harcama tabi çok daha yüksek.

Fikir versin diye söylüyorum, sadece evin maliyeti 205.000 lira.
Sözleşmeyi imzalayalı tam 1 sene oldu, bu fiyatı en iyimser tahminle çarpı 2.5 yapın.
Tarlanın dönüm fiyatı 18-25.000 arasındaydı buralarda, şu anda 100-120.000 aralığında. Bizim tarla tabi artık imarlı arsa oldu o ayrı konu.
Hem Covid, hem maliyetler, allah yüzümüze güldü diyelim hayalimizi tam zamanında gerçekleştirdik.

ancestral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön