View Single Post
Eski 19-02-2021, 20:57   #69
ancestral
Ağaçsever
 
ancestral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2019
Şehir: Muğla
Mesajlar: 57
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Belki hani ben geri kalmıyım gibi bir düşünce oluşabilir ancak, aceleciliğim ve kurallara olan antipatikliğim dışında, anlattıklarınızın hepsi bende de var, ve beni de bahçemin bulunduğu yer iyi bilir, bende hiç kazık yemedim, hç kimsenin alacağı kalmadı, işini bitiren parasını alır, iş yapana bende karışmam vs, vs bunlar zaten olması gerekenler, ancak bizim toplumda pek bulunmayan özellikler. Mesela zamana çok dikkat ederim, tam zamanında orda olurum, karşı taraf 5 dk bile gecikse burnundan gelirim.
Çünkü zaman herşeydir heleki belirli yaştan sonra.
Neyse yeni fotolar bekliyoruz )
Bu arada paralel bağlı 2 inverterden yeterli verimi alabiliyormusunuz? Sıkıntı olmuyor mu?
Inverter Goodwe almadık. Hikayesi şu,

Inverter için ilk başta Sako marka olarak anlaştık, ama gelen cihazlar yanlış konfigürasyonla, daha doğrusu paralel kartları olmadan geldiği için firma paralel çalıştıramadı. Cihazları bize bırakıp 3 hafta sonra ücretsiz Tommatech ile değiştirdiler. Tommatech'in 6.25kva lık MPPT II Plus modeli galiba, 9 cihaza kadar paralel tek faz veyahut 1+1+1 trifaze, en fazla 3+3+3 cihaz trifaze çalışabiliyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Şu anda 2x6.25 12.5kva inverter, 36 adet 280wp polikristalin panel ile maksimum teorik 9.99999999kw elektrik üretiyoruz. 10 üzeri üretmiyoruz, kesinlikle yapmıyoruz, çünkü mevzuata aykırı.

Gündüz tüketimimiz ortalama 4kw, gece ise 1.5kw. Güneşlenmenin en az olduğu aylar Aralık-Şubat 15 arası üretimimiz gündüz ortalama 5kw. Gece şebeke bypass ve akü ile besleniyor. Gündüz tüketimimiz 20kw, gece tüketimimiz muhtemelen 8kw civarına çıkacak çünkü süt sağım, soğutma tankı vs koyacağız.

Projede kurulu gücümüz 30kw. Aydem o projeyi onaylayıp ruhsat belgesi verdiği için mecburen trifaze elektrik getirecek. Yerleştikten sonra 4 ay boyunca düşük voltaj sebebiyle CİMER, EPDK vs her yere şikayet ettim. Şimdide yüksek voltaj var. Yine şikayet ediyorum. Yaza doğru 5+3 tel yeni direk gelecek gibi. Bıktılar artık. O zaman inverter sayısını 3, panel sayısını 54 yapacağız. Kavgamız sürüyor.

ancestral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön