View Single Post
Eski 19-02-2021, 19:07   #65
chelik26
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 448
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ancestral Mesajı Göster
Tekrar merhaba,

Malum inşaat için gün sayıyoruz, bu arada Ankara'da iken burada daha ucuz ve kaliteli şekilde temin edilebilecek halledilebilecek şeyleri de tamamlıyoruz.

- Tel Örgü için inşaatçımız Antalya'dan bir firma buldu. Bizim Fethiye'de Aralık başı fiyat aldığımız şirketlerin en ucuzu anahtar teslim 17.000 lira demişti, Nisan başında sorduğumuzda fiyat 22.000 lira oldu birden. Antalya'daki firma ile anahtar teslim metresi 33 liradan anlaştık. 16.000 liraya filan geliyor.Kapı motorunu Nice Rox 600 aldık, tel örgücü 6 metrelik sürgülü kapıyı da yapacak, motoru bizden, montajı ondan.

- Tel örgü için fideler büyüyene kadar azıcık yeşillik olsun ve her yaptığımız dışarıdan gözükmesin diye 1.5 metre yükseklikte toplam 400 metre yeşil gölgelik aldık. Ostim'de bir firma ile metretülü 2.90 liraya anlaştık. Kenarlarına kolon halat, yüzükler vs dahil.

- İnşaat sırasında ve sonrasında seralar için 3 yıllık %50 ve 5 yıllık %95 gölgelik aldık. Metretülü 3.5 lira.

- Römork için çeki demirimizi yaptırdık. Araçta herhangi bir modifiyeye gerek kalmadan tertemiz yaptılar. Aracımızın TSE muayenesini de tamamladık, çeki demirini ruhsata işlettik, plakamızı bastırdık.

- Bu hafta römorku teslim aldık, plakamızı taktık. Ankara'da gidecek el aletleri ve malzeme için kullanacağız, orada zaten herdaim lazım olacak. Gölgelikleri aldığımız çadırcı sağolsun römork brandasını dikti ve paraşüt iplerini hediye etti.

- Yerden ısıtma altyapısı için Rehau pex borulama, köpük izolasyon, kenar bantları ve kollektörleri aldık. Altyapıyı hazır edelimde, ısı pompasının acelesi yok.

- Hidrofor ve su depolarının pazarlığını yaptık, 2 adet 5 ton su deposu, 2 adet 50mss 60lt tanklı hidrofor, 1 adet dalgıç pompa, drenaj borusu vs hepsini hallettik. Kamyon ayarlayıp yerden ısıtma ve sulama malzemesini nakledeceğiz gelecek ay.

- Güneş enerjisi için off-grid sistem kuracağız. Goodwe ikili MPPT tek faz inverter, 320WP PV Monokristal 18 adet panel, DC-AC kablolama, ilerisi için projelendirme, 4 adet 200AH Jel Akü, çatı güçlendirme, drenaj için fiyatlarımızı aldık, henüz anlaşmadık.

- Fethiye Hayvan barınağı ile görüştük, büyük ırk 2 yavru köpek sahipleneceğiz.

- Çok göze mi batar diye düşündük ama ne olur ne olmaz, oturdum beğendiğim kamera modelleri, kamera açıları vs hesaplayıp, yerleşim planı ve arazi haritası üzerinde çizdim. Tüm araziyi kapsayacak şekilde toplam 6 IP HD kamera ile bir sitem kurdum. Dahua IP NVR cihaz aldık, 6 adet gece görüşlü ve hareket algılayıp alarm üretebilen Dahua kamera aldık.

- Tohum paylaşım etkinliğinden gelenler, de dahil satın aldıklarımız vs, yaklaşık 60 çeşit sebze, 15 çeşit meyve, mazı, çam, ıhlamur gibi ağaçlara ait tohumlarımız mevcut. Biraz geç kaldık ama mazı çit tohumlarını ve ağaç tohumlarını soğuk katlamaya aldık, inşaat bitimine viyollere almış ve nakliye edilebilir duruma gelmiş olacaklar inşallah.

Bütün bu işlerin sonunda sanırım anahtar teslim villa inşaatına başlayacağım. Yaptıracak olan varsa yardımcı olurum.
Yok yok, kesinlikle olamaz, ya siz Tr de yaşamıyorsunuz, ya siz bu toplumun içinden çıkmış olamazsınız
Yok abi imkanı yok
Ben mesela, önce yaparım sonra araştırırım, şaka yapmıyorum.
Ama siz hakkaten bu toplumdan çıkmış olamazsınız, marstan fln gelmiş olmayasınız? )))

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön