View Single Post
Eski 19-02-2021, 07:44   #64
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi topraksu Mesajı Göster
Teşekkür ederim.
Ahşap evler ile ilgili araştırma yaparken maliyetlerin özellikle tomruk ev için çok yüksek olduğunu gördüm. Ama tomevder uluslararası tomruk ev inşa derneğinin sayfasına denk geldim baya umutlanmıştım ancak derneğe ulaşamıyorum. Betonarme parasına yapılacağını bilsem yine ahşap ev yapmayı tercih ederim. Önümde daha 3-4 yıllık bir zaman var kısmet artık

Tomruklar ithal olduğu için döviz fiyatına bağlı olarak pahallanıyor. Bu nedenle ulaşılamıyor olabilir. Duvarlarının yalıtım değeri ısı yalıtım yönetmeliğinin belirttiği yalıtım değerlerini sağlayamıyor. Ancak sıcak bölgelerde kullanılabiliyor. Ahşap paneller ve aralarında yalıtım malzemesi kullanarak ahşap ev planlayabilirsiniz. (Forumda masif ev bölümü var. )

Yerden ısıtma hakkında bazen olumsuz yorumlar yapıldığını görüyorum. Sağlık için uygun olmadığı, üzerine parke döşendiğinde sıkıntı olduğu falan söyleniyor. Sağlık açısından söylenenlerin doğru olduğunu düşünmüyorum ama parke konusunda sorun yaşanır mı. Yerden ısıtma üzerine seramik mi parke mi döşenmeli, bununla ilgili çoğunluğu seramik olmalı diyor. Siz nasıl yaptınız. Şuana kadar sorunla karşılaştınız mı.
Meslekten biri olarak, sağlık sorunu yarattığına ilişkin bilimsel bir yayına rastlamadım. Hangi amaçlarla uydurulduğunu veya ezber bozmamakta neden direnildiğini öngörebiliyorum. Burada yazmayayım.
Ahşap parkenizin bozulmayacağından eminseniz kullanabilirsiniz. Yalıtım değeri yüksekce olan malzemelerin önerilmemesinin nedeni rejime ulaşma süresini uzatması. Ev tipi kullanımlarda bu kaplamalar uygulanabilir. Ancak sürekli kuru ortamda ve ısıtılmış kalan ahşap nemini kaybeder.
Yeri ısı yalıtımı malzemesi ile kaplamayacaksanız, yapabilirsiniz.
Teknik olarak şu malzemeler sakıncalıdır denmesinin nedenine bakmak gerek. Genel geçer bir yorum yapılıyorsa küçük sakıncalar da red nedenleri arasında yer alır.
Belki çıplak ayakla, kış günü, taşa basmak diye bir keyif sahibi olmak isteyen vardır.


Düzenleyen Portakal Rengi : 19-02-2021 saat 07:45 Neden: düzeltme
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön