View Single Post
Eski 16-02-2021, 03:54   #30
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
asmaları dallarını tırpanlayıp sundurmanın üzerine bindireceğim, ancak profillerin aşırı ısınması sebebiyle asmaları yakabilir diye üstlerini kerestlerle kaplamaya başladım ancak birçok yerde doğrudan profile temas ettiği halde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına şahit oldum. gördüğünüz gibi iki üç sıra kereste dizdikten sonra bıraktım sizlerin düşüncesi nedir profillerden dolayı asmaların veya yaprak-meyvelerinin yandığına şahit olan var mı?

Ankara Gölbaşı civarında hafta sonu evi bahçemdeki asmalar, 20 yıldır profilden imal çardak ve iskeletlerin üzerinde üzerinde durular ve bu güne kadar hiç bir şikayetleri olmamıştır. Ancak sundurmanın altında oturup bir şeyler de yiyip içecekseniz, yukarıdan bir şeyler düşmesin diye kaplama yapmak akıllıca olur. Profillerin ısınmasından dolayı asmanın yanması gibi bir endişeniz olmasın.

Yörenizi biraz tanıdığımı zannediyorum. Yıllar önce Güvenç Köyü ve göleti civarında çok gezinip arazi aramıştım. O tarihlerde yörede tilki çoktu. Kümes zeminini mümkünse beton, değise tel çitörgü malzemesi yalıtın. Köpek ve tilkiler zemini kazarak kümes içine girmekte oldukça yeteneklidirler.

Bahçeniz hayırlı olsun.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön