Tam detaylı olarak bilmiyorum ama gazetede fotoğrafını görmüştüm, aşıyı kabağa yapıştırıp mandal gibi bir şeyle tutturuyorlardı
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak bu sene kayınbabam fide olarak alıp, ticari ekimini yaptı.
Karpuz ekilen tarlada büyük miktarda besin kaybı oluyor ve ertesi sene yine karpuz ekmek mümkün olmuyor o tarlaya.Kabağa aşıladığınız zaman bu sorunu aşmış oluyorsunuz ve verim de daha yüksek oluyor.Yalnız lezzet konusunda sıkıntı oluyor ne yazık ki, kabak gibi karpuzlar yiyorsunuz.
Aşılamayı yapan firmanın yetkilisi, Cumhuriyet Gazetesi Tarım ekine verdiği demeçte, bu tat sorununun ilk yıllarda olduğunu zamanla aştıklarını söylemişti ama bu seneki tecrübem bir miktar daha yol almaları gerektiğini gösteriyor