View Single Post
Eski 04-02-2021, 20:48   #1079
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAYKOTURK Mesajı Göster
Üstadlar merhaba bunlarda benim (bildiğim kadarıyla) carolina reaper lerim. Kış mevsiminden dolayı içeriye aldım Güney cephe iyi güneş görüyor ama kış diye az sulamaya başlamıştım ama bu başlık altında okuduğum yorumların neticesinde sulamayı bende sıklaştırmaya karar verdim.

bunların hepsi aynı anda tohumlarından çıktı ama büyüme hızları çok farklı gördüğünüz gibi hele sol öndeki güdük kaldı hep aynı yerinde sayıyor.

Bir ara yaprak bitleriyle başım dertteydi zirai ilaç satan arkadaşın tavsiyesi üzerine mavi toz ve kungfu karıştırıp fıs fıs ile ilaçladıktan sonra bitlerden kurtuldum birde şeker gübresi diye bir gübre verdi 15 günde bir diplerine döküp sula dedi 2 defa yaptım sonra bıraktım ona devam etmelimiyim ? @devrann isimli arkadaşımızın önerdiği potasmag gübresinden kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin öneri ve yorumlarınız doğrultusunda devam etmek isterim.ularanız uygulayın bir

Saygılarımla
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla sadece toprak içine ekim yapmışsınız ve kökler sıkışmış ve bu durum bitkiye yansımış.Bu durumda hangi gübreyi uygularsanız uygulayın bir sonuç almanız çok zor.
Bitkiler şu an için daha geniş saksılar ve toprak dışında hayvan gübresi ve koko peat karışımına ihtiyaç duyuyor.Potasmag isimli gübreyi bitkiler yeni yerlerine geçtikten sonra uygulayabilirsiniz.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön