View Single Post
Eski 01-02-2021, 21:57   #1
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
devrann / Tohum Paylaşım Sonrası Çalışmalar 2021 (Antalya)

Merhaba bu yılki tohum maceralarımı bu başlıktan bahsedeceğim.

Bu yıl farkında olmadan bir çok mısır ve bamya talebinde bulunmuşum hepsininden tohum alma niyetindeyim ancak özellikle mısırlar izolasyon mesafesi yönünden çeşitlerin tamamını yetiştirmem konusunda sınırlayacak gibi.

Ancak özellikle beyaz mısırlarda dikkatimi çeken paylaşılan tohumların isimleri farklı olsada çeşitler sanki aynı gibi tabi sadece görünüşe göre bir değerlerlendirme yapmak doğru değil.Beyaz selanik mısırı,güneyköy mısırı,beyaz mısır ve karadeniz beyaz mısır isimlerinde paylaşımların bazılarının benzer mısırlar olma ihtimali var.

Bu yıl mısır,fasülye kabak şeklinde birbirine uyumlu bitkileri fide yapmadan olabildiğince birbirlerine yakın ve direk toprağa ekim yaptım.Hatta bu yıl iyice üsenip domates ve bir çeşit biberide fide yapmadan direk toprağa ektim.Umarım başarılı olurum,geçen yıl bir çok fidemi yiyen salyangozlara karşı tohumlar çıkmadan ilaçlı yemle tedbir aldım.

Tabi bunlar serada bana ayrılan küçük bir alanda bir sıra üzerinde.Her serada havalandırma kısımlarını ben işgal ettim ve her serada gruplandırma yaparak bir tane kabak,mısır fasülye,domates,biber çeşiti deniyorum.Bunun yanında fesleğen,biftek otu,zahter gibi bitkilerde var.Domatesleri mesafe bırakarak birden fazla deniyorum 10 metre gibi.Tohumu fazla olanlardan direk toprağa ekim yapıyorum az olanları saksı veya balkonda...

Domateslerden alakır,hala,heybetli,blue ve aliş var.Bu yıl bir sürü aliş fidesi yapmışız farkında olmadan.
Bu arada Türkmenistan kamber biber çeşitini bir türlü çimlendiremedim.Boyut olarak gördüğüm en büyük biber tohumları sanırım.

Umarım herşey umut ettiğim gibi gider çünkü bazı tohumların tamamını risk alarak ve direk toprağa ekerek bitirdim.Olabilecek bütün olumsuzlukları hesap etmeliyim.

Bazı aşı denemelerim oldu bu yıl onlarıda gözlemleyeceğim,solanum torvum'a heybetli,alakır ve hala aşıladım.Meyve durumları ve bitki gelişimleriyle ilgili yine bu sayfadan güncellemeleri paylaşacağım.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön