View Single Post
Eski 26-01-2021, 18:02   #19
belgi.info
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-07-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 44
Sayın güneydefne , Milli emlakta bu konuda istemediğiniz kadar örnek var, hatta bunların dışında bir gayrimenkul için haritadan kendiniz de ön istekte bulunabilirsiniz. Bankaların satışında bulunan araziler - arsalar gerçek değerine daha yakın. (dönümü 1000-3000 tl lik 30-90 dönüm tarlalar bile mevcut)
Kişiler arası arafta kalan gayrimenkullerin halli araziye dönmesi çok uzun sürüyor. Bu süre içerinde 50-100 sene geçiyor bir anlamı kalmıyor gayrimenkulun. İşte bu noktada hızlı akıllıca devlet otoritesinin devreye girmesi gerek. Ne mal sahipleri kavga edip hepsi birden avucunu yalasın ne de gayrimenkul uzun yıllar boş atıl kalsın.
Sayın güneydefne sizin hobi bahçesi yaklaşımınız diğerlerine göre daha akla yatkın.
Kelebek etkisi misali herkes birden dağa taşa yöneldi dağdaki alıçlar yoluna yoluna börtü böceğe kalmadı buralarda. 10 dönümlük kıraç fiyatına 250 metrekare yerleri öylesine sattılar ki gayrimenkul piyasası saçma bir hal aldı.

Youtube da Muh. Hakan Efe arsa , arazi , miras v.b konularını çok güzel bir şekilde anlatıyor.
Bir dönem meksika çatıda ağaç yeşillik v.b yetiştirilmesini yasal zorunluluk haline getirmişti, kuraklık ve nemzsizlik için . Filipinlerde lise ve üniversite mezuniyeti için 10 ağaç dikmek gerekiyor.
Akıllı bir otorite ; daire başı saksıda buhar olan 10 litre suya da , Ayranı olmayanların ve üretmeyenlerin ithal motorsikletine de karışır. Hiç tahmin edemeyeceğimiz pislik içindeki hindistan da bile çok ilginç örnekler var.
Ankara Şehir hastanesinde bir yeşillendirme alanına komple sedum yetiştirilmiş. Bu zekaya hayran kaldım mesela. Onore etmek ve bu örneğin yaygınlaşması için yazdım. Tamam tamam deyip geçiştirdi ordaki zat.
Terkedilmiş mis gibi arazili yeşillikli köy okulları , sağlık ocakları ve çokcası şimdilik hatıralarımızda sadece
Öyle **** böyle konuşmadan anlatmadan yazmadan doğruya ulaşılmıyor.

belgi.info Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön