View Single Post
Eski 25-01-2021, 10:43   #114
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
İyi dilekleriniz için teşekkürler, aynı dileklerim sizin için.
Tavan arası için cam yünü aldım uygun bir zamanda çatıyı üstten açıp onu yerleştirecem, zaten var ama bir kat daha serecem, pencere açmadım
henüz,
Yeraltına gömeceğim gübre tankı bunun aynısı https://www.irhaltarim.com.tr/urun/g...el-200-lt/1620
Gömülecek yer salkım söğütün altı kuzey cephede olacak, borunun geçeceği yer bodrumun içi olacak yani orasıda dışarıdan ve evden en az 10-12 derece daha düşük ısı mevcut. Sirkülasyon pompasının tüketeceği elektrik önemsiz. Çünkü bunu kaldıracak elektriğim var.
Veranda kuzey cephede, eve faydası olmuyor çünkü güney cephem direk güneş alıyor ve çok sıcak.
O cephe içinde yalıtım mı yapsam diyorum.
Aslında benim en büyük sorunum evimin etrafında hiç gölge yok, yani hiç ağaç yok, Geçen sene salkım söğüt diktim 4 tane. Geçen sene baya bi semirdiler, bu sene muhtemelen 2 metreyi geçerler. tüm ümidim söğütlerde
Yalıtım katmanı eklemek sorunu hafifletmeye bile yetmeyebilir. Fiziksel olarak olan şöyle :
Yalıtım kütle olarak ısınıp, iletime geçiyor. Beklediğimiz etkiyi alamıyoruz. Hafif kütleli tüm çözümler için böyle oluyor. İki seçenek var. Gölge oluşturmak veya kütlesi yüksek bir malzeme kullanmak. Örneğin yalıtımlı kiremit çatı yalıtımlı saç panelden daha az ısı iletiyor. Yalıtım düzeyi aynı olsa da kiremit ısınıncaya kadar geçen süreyi kazanıyoruz. (Taş yapıların sabit ısı özelliği )
Yalıtıma harcayacağınız para ile açık renk gölgelik yapılabilir mi ? Doğrudan güneş ışığı alan çatı dış ortamdan daha yüksek yüzey sıcaklığına ulaşır. Bu nedenle tek sorununuz çatı değil. Güneş alan duvarlarınız da aynı durumda.
Balkona yapılan sundurmayı prefabrik yapının üzerine doğru ve yanlara doğru genişletmek de düşünülebilir. (Şemsiyeli prefabik ev)

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön