View Single Post
Eski 19-01-2021, 19:30   #1528
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 737
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratkorkmaz Mesajı Göster
Merhabalar,
Forumu baştan sona okudum. Merak ettiğim bir hususa kimse değinmemiş. Özellikle leonarditin potasyum hidroksitle tepkimesiyle hümik asit üreten arkadaşlara sormak istiyorum. Anladığım kadarıyla tepkime sonrası (belki leonardit tam çözünmediğinden) bir çökelti oluşuyor.
1) Leonarditi tam çözündürebilirsek bu çökelti olmayacak mı?
2) Bir şekilde böyle bir çökelti veya posa (artık adına dersek) elimizde kaldı. Bu posayı ne yapacağız? Toprağa verebilir miyiz? Herhangi bir zararı var mıdır?
Buradaki çözünme olayı farklı faktörlere bağlı olsada (sıcaklık,karıştırma,kostik miktarı ..) leonrditin kalitesi çökelti miktarını belirler.İyi kalite bir leonarditte bile çözünmeyen bir kısım kalır bu kısım muhtemelen kömür tozu ve küçük parçaları.Bunun dışında az bir çözücü içinde fazla miktarda leoanardit eritmeye çalışırsanız ne kadar belli bir sıcaklıkta tutsanızda veya karıştırsanızda soğumadan sonra çözünürlük düşeceği için çökelme olur.
İkinci sorunuzda buna bağlı olarak iyi kalite bir leonarditi oran olarak daha az suda çözdüğünüzü varsayarsak çökelme olacaktır,bu çökeltiyi tekrar eritebilirsiniz ancak yinede bir miktar çökelti kalır.Ancak daha ucuz bir leonarditse kullandığınız çok daha fazla çökelti kalır.Kalan çökeltinin kömür olduğunu varsayarsak içinde azda olsa humik asit olsada bence değmez kullanmaya ancak hidrojen peroksitle muamele edilince içindeki
humik asitler fulvik asit yönünde artar bu da kullanılabilirliğini arttırır ancak yapılan iş masraflı ve zaman isteyen bir iş olduğu için değmeyebilir.Yinede toprağınıza belli bir yere fazla gelmeyecek şekilde kullanabilirsiniz.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön