View Single Post
Eski 17-01-2021, 18:32   #6
belgi.info
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-07-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi guneydefne Mesajı Göster
Fikir güzel görünse bile pratikte uygulamak hiçte kolay değil.
İlk olarak bu tür evler çoğunlukta köy içinde, bu yüzden fiyatları m2 bazında çok daha pahalı,üstelik köy içlerinde **** yakınlarındaki bu parseller genelde 125-250 m2 civarındadır.Bu paraya dağın başında tabir ettiğiniz yerlerden 1 ila 5 dekar alan alabilirsiniz, sonrası için çok daha kar getirici bir yatırım.

Etrafı ne için çevireceğiz,domuz ve vahşi hayvan içinse elektrikli çit en ucuz çözüm 1000 Tl ye hallolur.Hırsız içinse ucuz bir kamera sistemi yeterince caydırıcı bir çözüm...
Ev yapımı bütçe ve beklentilerinize göre sonu olmayan bir iş ama çimento karmasından,çatıya membran yapıştırmaya kadar her işte olan biri olarak söylüyorumki sizin o fotoğraftaki bir evi restore etmeniz yenisini yapmaktan çok daha pahalıya gelecek ve çok fazla zaman gerektirecektir.100 yıllık bir binadan çürüme ve kurtlanmadan kurtarabileceğiniz kereste çok fazla olmayacaktır.
''100 günde yetişecek en fazla birkaç 100 kg ürün için'' bizler organik ilaçlara,gübrelere verdiğimiz paralarla ****** tonlarca ürün alabiliriz...ama sevdiklerimize organik bir ürün yedirmek parayla ölçülebilecek,matematiğe vurulabilecek bir iş değil.Ayrıca temiz hava solumakta büyük ayrıcalık.
Lütfen yazımı bir eleştiri değil,farklı bir bakış açısı olarak değerlendirin.
Sayın guneydefne , sanırım konuyu anlayamamışsınız.
Konu sahipsiz , yıkık , atıl duran ; imarlı ,tadil edilebilecek ,tatil ,eğlence ,yazlık türü evler **** arsa alanı kullanıp idame ettirilecek evler için geçerli.
Hali hazırda tonlarca para emek yanlış bir şekilde imar yasağı olmasına rağmen hobi evlerine aktı. Sonunda bu hobi evleri yıkılacak **** sulh yolu ile daha fazla para harcanarak çözüme gidilecek. Bu gidişat ile köyler , kültürü ve üretimi yok olacak. Ayda 10-30 gün gelinip tonlarca su elektrik harcanan saçma hobi bahçeleri devam edecek.

Bu tür evleri adam etmek çok pahalı zahmetli dahası yıllık bakımları bile pahalı bu konuda haklısınız. Bende bu tür babaanne anneanne evlerinde çok kaldım. kışın bir oda 30 derece diğer oda -15 derece olur habire hasta olurduk. Bu evlerin sıvasını da çokca yaptım.
Gözden kaçan konu, bu evlerde artık kışları kalmak zorunda değiliz. Zaten imkanı olan yaşlılar bile direk kaloriferli evde kışlayıp yaza dönüyorlar **** gündüz çalışıp akşam kışlık iyi izolasyonlu evlerde kalıyorlar.
Eski evleri yeni ev gibi tadil etmek de başlı başına yanlış.

Kırsalda imarsız yerlerde alınan kıraç arazilere imarsız yapı inşa edip buralara su bulmaya çalışmak elektrik getirip villamsı evler yapmak akıl dışı bir yaklaşım.
Köyler ; suların , çeşmelerin olduğu , vadilerin ,yamaçların vadilerin olduğu korunaklıca alanlarda. Ayrıca bir kültürü ve dayanışması var. İnsanlar her konuda paraya yöneldiği için kırsalda da para konuşuyor malesef. Ayrıca köyler köyde yaşayanlar çok da saf temiz değil .
Konu açmamdaki amaç bakış açısını değiştirmek , hataları görmek .
Bu konuda sınırlı şeyler yapabiliyoruz malesef , bende farkındayım.
Olması gerekeni yazarsak, konuşursak , paylaşır fikir alışverişi yaparsak zamanla olması gereken yasallık ve idareci bakışı da değişecektir.

belgi.info Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön