View Single Post
Eski 16-01-2021, 22:40   #13
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lime&mint Mesajı Göster
kimisi kaçırdım yetişemedim vs diy üzülğyor kimiside iade ediyor.
kargo ücreti boyutu var birde.

kargo ücretini düşürmek amaçlı seneye ki etkinligi gardros,zebramo,dolap vb uygulamalardan yapılsa nasıl olur?Tabi site kuralları buna izin veriyorsa.

Mesela gardropsta ptt kargo bedava ama bir satış bedeli olmalı.Diger platformlarda kargo indirimli.Şuan ki fiyatlarla yarı yarıya düşer kargo ücreti.

Bu tarz sitelerde adres derdiniz de yok sipariş numarasıyla kargoya veriyorsunuz.

Tabi bu yöntem etkinlik düzenleyenleridaha fazla ugraştırır mı bilemem.Ayrıca tohum talep eden herkesin hesap açması lazım.

Tohum etkinligini düzenleyenler bence bunu bir düşünsün kolaylarına gelirse gardrops,zebramo,dolap vb uygulamalara yazıp durumu bildirsinler.
Bunlara gereksinimimiz yok, olmamalı.
Hiçbir çıkarı olmadan, insanlar uğraşıp yetiştirdikleri ürünlerinin tohumlarını paylaşmak istiyor. Bu anlayışın çoğalmasını bekledikleri için.
Benden birileri tohum istediği için:
Bir merkeze ücretini kendim ödediğim bir gönderiyi dağıtım merkezine gönderiyorum. Hiç kimseden ücret beklentim yok.
Dağıtım merkezi olarak adlandırdığımız yerde, hiç kimseden hiç bir ücret beklentisi olmayan insanlar, günlerce uğraşarak hatasız dağıtım yapılmasını sağlıyorlar. (Özellikle bu yıl için, sağlık riskini göze alarak yaptılar! )
Dağıtım merkezinde işlerin sağlıklı yürümesi için isteklerin kurallara uygunluğunu gözetleyen, uygun olanları listeleyen, düzenlemelerin sağlıklı yürümesi için kafa yoran vb, vb insanların da ücret beklentisi yok.
Ha ! Barkod okuma cihazlarını dağıtım merkezine gönderenler de kira istemedi bizden. Kargo bedellerini de istemediler zaten. (Umarım topladıklarımızdan karşılanıyordur.)
Dağıtım merkezi denilen yer de bir mekan. Kutular vb gereksinimleri vardır.
Ez cümle, epeyce insan para ile ilişki kurmadan epeyce işi kotarabildi. Asıl sorun şu : BU YAPILANMADAN İSTEKTE BULUNAN KİŞİ HANGİ NEDENLE BİZİ ZORLUYOR ?
Sorun para değil. Bir hesap numarası yayınlanır. Birkaç saat sonra "yeterli değere ulaştık" yanıtı gelir. (Yaşadık.)

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön